Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ για συνάντηση με ΤΑΙΠΕΔ

Από το pseep.gr
Την κατηγορηµατική τους αντίθεση στο ενδεχόµενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ εξέφρασαν οι εργαζόµενοι σε σηµερινή τους συνάντηση µε τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ κο Ξενόφο Άρη στα γραφεία του Σωµατείου µας.
Ο κος Ξενόφος µας επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΤΑΙΠΕ∆ να προχωρήσει στην διαδικασία πώλησης των µετοχών, όπως προβλέπουν οι σχετικές συµφωνίες µε τους δανειστές. Το Σωµατείο από πλευράς του κατέστησε σαφές µε κατηγορηµατικό τρόπο ότι:


 Τα ΕΛΠΕ αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού
 Τα ΕΛΠΕ είναι εταιρεία κολοσσός για τα ελληνικά δεδοµένα που δραστηριοποιείται και εκτός των συνόρων (Κύπρος, ΠΓ∆Μ, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο) µε ότι αυτό σηµαίνει
 Τα ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια κάνουν αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας συνεισφέροντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας και δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιωτικοποίησης µιας εταιρείας η οποία είναι απολύτως υγιής και παράλληλα έχει αναλάβει σε συνεργασία µε τους µεγαλύτερους ενεργειακούς κολοσσούς του κόσµου να διερευνήσει το ενδεχόµενο ύπαρξης υδρογονανθράκων στη χώρα µας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο)
 Μέσω των ΕΛΠΕ το κράτος ασκεί την ενεργειακή πολιτική της χώρας
 Τα ΕΛΠΕ φροντίζουν για την απρόσκοπτη τροφοδοσία και κάλυψη ενεργειακών αναγκών της χώρας (Σώµατα Ασφαλείας, Νοσοκοµεία, Σχολεία κλπ)
 Τα ΕΛΠΕ εξασφαλίζουν την τροφοδοσία µε καύσιµα απόµακρων περιοχών της πατρίδας µας (νησιά – ορεινοί όγκοι) λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής οφέλους κάθε λογής δραστηριότητας (τουρισµός, κτηνοτροφία, αγροτική παραγωγή κλπ)
 Τα ΕΛΠΕ ασκούν κοινωνική πολιτική σε επίπεδο που καµία αµιγώς ιδιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται να πράξει (Σχολεία, Υποτροφίες, Σώµατα Ασφαλείας και στήριξη ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικών οµάδων).
Ο κατάλογος των λόγων για τους οποίους τα ΕΛΠΕ πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλµού, είναι µακρύς και σε σύντοµο χρονικό διάστηµα θα τους παρουσιάσουµε αναλυτικά.

Ως εργαζόµενοι, αλλά πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας, κάναµε σαφές ότι θεσµοί τύπου ΤΑΙΠΕ∆, δεν νοµιµοποιούνται να ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ως εργαζόµενοι και ως πολίτες, δηλώνουµε κατηγορηµατικά ότι θα παλέψουµε µε όλες µας τις δυνάµεις να αποτρέψουµε το περαιτέρω ξεπούληµα της Πατρίδας µας.

Ο αγώνας αυτός αφορά το παρόν και το µέλλον της χώρας και είµαστε υποχρεωµένοι απέναντι στις επόµενες γενιές να παλέψουµε µε όλη µας τη δύναµη ώστε να παραδώσουµε σε αυτές περισσότερα από αυτά που παραλάβαµε. Γιατί παραφράζοντας… «τη χώρα δεν την κληρονοµήσαµε από τους προγόνους µας αλλά την έχουµε δανειστεί από τα παιδιά µας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου