Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σε άνοδο οι εξαγωγές αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Την ερχόμενη δεκαετία αναμένεται να καταγραφεί σημαντικά μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ προς τη διεθνή αγορά μέσω του τερματικού σταθμού εξαγωγής πετρελαίου που είναι εγκατεστημένος στο Χιούστον.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Jo Zhao, εκπρόσωπο της συμβουλευτικής εταιρείας  The Oil World μπορεί να οδηγήσει σε εξερεύνηση για νέες πηγές παραγωγής και μεταφοράς αργού πετρελαίου.

Ο κ. Zhao αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ..
στο σχέδιο της πετρελαϊκής εταιρείας των ΗΠΑ, Enterprise Products, να μετατρέψει έναν από τους αγωγούς μεταφοράς LNG από το Permian Basin στη δυτική ακτή του Τέξας προς τον Κόλπο του Τέξας, σε αγωγό για τη μεταφορά αργού πετρελαίου.

Μέσα από την μετατροπή του αγωγού, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, εκτιμάται ότι θα μεταφέρονται σε ημερήσια βάση 650.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το Permian Base στον κόμβο πετρελαίου που διαθέτει η Enterprise Products στην περιοχή του Χιούστον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhuanet, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, 2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου παραλαμβάνονταν σε ημερήσια βάση μέσω αγωγών και όχι μόνο, από τα λιμάνια που βρίσκονται κατά μήκος του Κόλπου του Τέξας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στις εξαγωγές αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου