Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αναταράξεις προκαλεί ρωγμή στο σύστημα αγωγών πετρελαίου Forties στη Μεγ. Βρετανία

Από το energypress.gr
Οι επιπτώσεις μιας πολύ μικρής, σχεδόν τριχοειδούς ρωγμής σε έναν από τους σημαντικότερους αγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως δημιουργεί κυματισμούς στις αγορές από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και την Ασία.

Το σύστημα αγωγών Forties κλείνει αφού εντοπίστηκε ότι το πρόβλημα είναι κοντά ..
στο Aberdeen της Σκωτίας. Αυτό ώθησε τα παγκόσμια συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent πάνω από 65 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2015, επεκτείνοντας το ασφάλιστρό τους έναντι του αμερικανικού δείκτη West Texas Intermediate. Η διακοπή θα υποστηρίξει ορισμένους τύπους πετρελαίου από την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού και τη Μέση Ανατολή, καθώς οι αγοραστές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τον εφοδιασμό της Βόρειας Θάλασσας, σύμφωνα με την McKinsey Energy Insights.

Η σύνδεση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καθοριστικής σημασίας, διότι οι ροές μέσω αυτής αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του επονομαζόμενου χρονολογημένου αργού Brent, το οποίο βοηθά στον προσδιορισμό περισσότερων από τις μισές παγκόσμιες τιμές φυσικού πετρελαίου. Τροφοδοτεί τον σταθμό εξαγωγής Hound Point κοντά στο Εδιμβούργο στη Σκωτία και χειρίζεται προμήθειες από περισσότερα από 80 πεδία και ο τερματισμός του μηχανισμού ανάγκασε την Apache Corp. να αναστείλει τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της κοντά στο Forties.
(Bloomberg/newmoney.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου