Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν καλά καλά στεγνώσει το µελάνι της απόφασης του δικαστηρίου αλλά και των ανακοινώσεων της Εταιρείας, όπου παρουσιάζονταν όλα καλά και ασφαλή!!!, µε νέα ανακοίνωσή της η ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ έρχεται να δικαιώσει πλήρως το Σωµατείο και τα όσα παλεύαµε µε την απεργία µας (που κατά τα άλλα βγήκε παράνοµη!!!).

Ξεπερνώντας τις φαιδρές δικαιολογίες τους που δεν πείθουν ούτε µωρά παιδιά, ότι δηλαδή…
«αιφνιδίως και για πρώτη φορά!!! είχαµε σοβαρό θέµα την Παρασκευή 20/10/17 στον FCC στις ΒΕΑ, καθώς υπήρξε δυσλειτουργία των βασικών βανών του, µε αποτέλεσµα να αποφασιστεί άµεσο σταµάτηµα για να αντικατασταθούν και να επισκευαστούν οι επίµαχες βάνες», θεωρούµε πως σωστά αποφάσισαν το σταµάτηµα και την επισκευή στον FCC στις ΒΕΑ, έστω και τώρα.

Είναι πολύ εύκολο να λασπώνονται πρόσωπα και θεσµοί όταν πάνε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι όµως δύσκολο να κρατάς την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητά σου όταν τα ίδια τα προβλήµατα εµφανίζονται και πρέπει να ενεργήσεις. Τότε οι µάσκες πέφτουν και έρχεσαι κατάφατσα µε το πρόβληµα.

Και όπως έχουµε πει πολλές φορές, ραντεβού µε τα θέµατα ασφάλειας δεν κλείνεις. Γίνεσαι όµως διπλά επικίνδυνος όταν αυτά επισηµαίνονται και δεν κάνεις τίποτα και το χειρότερο όταν τα οδηγείς στα ∆ικαστήρια και περιµένεις από ανίδεους σε τεχνικά θέµατα δικαστές να σου δώσουν λύσεις στα δικά σου λειτουργικά - τεχνικά θέµατα και επιπλέον να θριαµβολογείς από πάνω για τις
αποφάσεις των δικαστών!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Το Σωµατείο µας, µε την µέγιστη σοβαρότητα που απαιτείται όταν τα προβλήµατα είναι τόσο σοβαρά, όσο το σταµάτηµα και την συντήρηση – επισκευή της µονάδας του FCC, αυτή τη στιγµή προτάσσει την ασφάλεια στη δουλειά όπως έκανε πάντα.

Προτεραιότητα όλων µας είναι η ασφάλεια όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού χωρίς διακρίσεις, καθώς και η πιστή τήρηση όλων των διαδικασιών σταµατήµατος των µονάδων, ποιοτικών εργασιών ελέγχου και επισκευών του εξοπλισµού καθώς και ασφαλών συνθηκών ξεκινήµατος.

Ζητάµε από όλους τους συναδέλφους, µόνιµους και εργολαβικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους τοµείς ευθύνης τους, να τηρούν ευλαβικά τα απαραίτητα µέτρα ασφαλείας, προστατεύοντας έτσι κατά πρώτο λόγο τον ίδιο τους τον εαυτό και κατά δεύτερο λόγο όσους εργάζονται δίπλα τους.

Καλούµε την Εταιρεία να θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζοµένων, να σεβαστεί το δικαίωµα στην ανάπαυση, χωρίς να αφήσει χρονοδιάγραµµα ή τυχόν επιπλέον κόστος να επηρεάσουν στο ελάχιστο αυτό που πραγµατικά έχει σηµασία. Τους ανθρώπους δηλαδή και όχι τους αριθµούς και τις λογιστικές πράξεις.

Καλούµε όλους τους εµπλεκόµενους εργολάβους, να τηρήσουν στο ακέραιο τις συµβατικές τους υποχρεώσεις, να ενηµερώνουν διαρκώς το προσωπικό τους για τις ιδιαιτερότητες του χώρου και να τους παρέχουν τα απαραίτητα µέτρα ασφαλούς εργασίας και συνθηκών υγιεινής.

Ζητάµε τέλος από όλους τους συναδέλφους, όταν κρίνουν ότι τους ζητείται να εργαστούν σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας, να απευθύνονται στους αρµόδιους Μηχανικούς Ασφαλείας και αν αυτό απαιτηθεί στο Σωµατείο και την ΕΥΑΕ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Shut Down έχουµε ένα κοινό µέτωπο, έναν κοινό σκοπό. Σωστές και ποιοτικές εργασίες µε µηδέν ατυχήµατα.

                                 ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
                                ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου