Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Επιμένει στο πρόστιμο για την Exxon ο ΥΠΟΙΚ

Από το energy.reporter.com.cy
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin προσέφυγε στα δικαστήρια του Τέξας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Exxon Mobil περί αντισυνταγματικότητας του προστίμου ύψους $2 εκατ. που επιβλήθηκε στην εταιρεία τον Ιούλιο για εικαζόμενες "παραβιάσεις" των κυρώσεων κατά της Ρωσίας πριν από τρία χρόνια.

Ο Mnuchin ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή του Ντάλας να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσε η Exxon απαντώντας στις κατηγορίες που διατύπωσε το υπουργείο Οικονομικών ότι η εταιρεία παραβίασε τις κυρώσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία. Η Exxon φέρεται να ..
υπέγραψε το Μάιο του 2014 νομικά έγγραφα που αφορούσαν σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία με τον Igor Sechin, επικεφαλής της Rosneft, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο των Ρώσων υπηκόων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το γεγονός ότι οι φερόμενες παραβιάσεις συνέβησαν ενώ επικεφαλής της Exxon ήταν ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson.

Η Exxon αμφισβήτησε, μέσω της αγωγής της, την ποινή που της επιβλήθηκε, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο ερμήνευσε μια εκτελεστική εντολή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που εκδόθηκε το 2014 με τρόπο αυθαίρετο και στρεβλό.

Πηγή: energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου