Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Μειώνουν τους ρύπους που εκπέμπουν οι μεγάλες βιομηχανίες πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Δεν είναι μυστικό ότι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που εκπέμπουν ρύπανση. Αυτό που μπορεί να προκαλεί έκπληξη είναι ότι μειώνουν κάθε χρόνο τα αποτυπώματα αερίων θερμοκηπίου, συμμετέχοντας ενεργά σε μια τάση που σάρωσε τα περισσότερα μεγαθήρια του κλάδου.

Οι 62 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως μείωσαν τις εκπομπές τους σε ετήσια βάση μεταξύ του 2010 και του 2015, συνολικά κατά 12%, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το Bloomberg New Energy Finance κι εκδόθηκε πριν από τη διάσκεψη στο Λονδίνο τη Δευτέρα .

Τα ευρήματα δείχνουν ότι..
οι πιο ρυπογόνες βιομηχανίες είχαν αρχίσει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σημείωσαν ότι θα μπορούσε να στηρίξει το κομμάτι της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων. Τώρα, όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ο Λευκός Οίκος μπορεί να μειώσει τη δέσμευσή του στα όσα προβλέπει η Συμφωνία αντί να τη διαλύσει, καθώς η έκθεση BNEF δείχνει ότι ο κλάδος μειώνει τις εκπομπές.

"Αυτό αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη πίεση των μετόχων, των επενδυτικών ομάδων και της κοινωνίας των πολιτών για μεγαλύτερη αποκάλυψη των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, καθώς και τον καθορισμό στόχων μείωσης", δήλωσε η Laura McIntyre-Brown, αναλυτής της Bloomberg New Energy Finance και συντάκτης της έκθεσης . "Υπάρχει επίσης μια εμφανής τάση για αυξημένη αποκάλυψη των εκπομπών από πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου