Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Saudi Aramco: Aυξάνει κατά 1,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στην Ιαπωνία

Από το worldenergynews.gr
Ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco θα προσθέσει, την Τετάρτη, 1,9 εκατομμύρια αργού σε αποθήκες που κατέχει στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε  αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της Ιαπωνίας σήμερα  Δευτέρα 11/9.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ιαπωνία αυξάνει από αυτό τον μήνα  την ακαθάριστη χωρητικότητα αποθήκευσης και παραχωρεί δωρεάν στην κρατική Aramco το 30% - που ανέρχεται σε 8,2 εκατομμύρια βαρέλια -  βάσει προηγούμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρόσθετη αποθεματοποίηση, την οποία ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση τον Ιούλιο, θα βοηθήσει ..
τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, να διασφαλίσει τους πελάτες της στη βόρεια Ασία εν μέσω ανησυχιών που προκαλούν οι σχετικά χαμηλές τιμές.

Σε αντάλλαγμα για την παροχή δωρεάν αποθήκευσης στα νότια νησιά της Okinawa, η Ιαπωνία θα έχει  προτεραιότητα στις αποθήκες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Σαουδική Αραβία κατέχει επί του παρόντος συνολικά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια αργού σε ιαπωνικές αποθήκες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Εμπορίου, 

Η Ιαπωνία είναι η μεγαλύτερη αγορά αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, αλλά το πετρέλαιο που αποθηκεύεται στην περιοχή της Okinawa παραδίδεται  μεταξύ άλλων και  σε Νότια Κορέα και Κίνα.

Η κρατική Saudi Aramco  αποθηκεύει χωρίς κόστος αργό στην Okinawa από τις αρχές του 2011 

Η Ιαπωνία  έχει παρόμοια συμφωνία με την Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το οποίο η ADNOC μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 6,29 εκατομμύρια βαρέλια (1 εκατομμύριο κιλόλιτρα) στο τερματικό σταθμό Kiire στο Kagoshima της Νότιας Ιαπωνίας.

Δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει προτεραιότητα στις αποθήκες, αντιμετωπίζει το αργό πετρέλαιο που αποθηκεύεται από την Aramco και την ADNOC ως αποθεματικά κυβέρνησης, υπολογίζοντας τα μισά βαρέλια ως εθνικά αποθέματα αργού πετρελαίου.

Οι Aramco και ADNOC πρέπει να καλύπτουν συνεχώς τουλάχιστον το μισό χώρο αποθήκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου