Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΕΛΠΕ και κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου θα συζητήσουν στο ERTC τις προοπτικές του κλάδου διύλισης και διανομής

Από το energypress.gr
Το ERTC (European Refining Technology Conference), το μεγαλύτερο και πλέον επιδραστικό συνέδριο της Ευρώπης, επιστρέφει από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου του 2017, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Παράλληλα με την Παγκόσμια Σύνοδο για τα Πετροχημικά (Global Petrochemicals Summit), το ERTC διοργανώνεται για πρώτη φορά από τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την υποστήριξη της Motor Oil (Ελλάς).

Το ERTC θα φιλοξενήσει κορυφαίους ομιλητές από τον ευρωπαϊκό κλάδο της διύλισης και των πετροχημικών, όπως..
οι Γρηγόρης Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Wolfram Krenn, Διευθυντής του Διυλιστηρίου του Petrobrazi της OMV, Lars Rosenløv, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Λειτουργίες Διύλισης και Διανομής της Statoil, και Teemu Lindberg, Διευθυντής Διύλισης και Διανομής της UPM.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι μια από τις κορυφαίες εξειδικευμένες εταιρείες που θα μιλήσουν για τη Διύλιση και τη Διανομή στο ERTC. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, θα αναπτύξει το θέμα της διατήρησης της ανταγωνιστικότητας σε μια αγορά που παρουσιάζει συνεχώς νέες προκλήσεις. Θα επισημάνει, επίσης, τα ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο της διύλισης και των πετροχημικών στην Ελλάδα, παρέχοντας παράλληλα παραδείγματα βελτίωσης της αποδοτικότητας και ελέγχου του λειτουργικού κόστους. Επιπλέον, η παρουσίαση του κυρίου Στεργιούλη θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η χώρα τον ανταγωνισμό της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από τις εταιρείες διύλισης και τους παραγωγούς πετροχημικών προϊόντων, κορυφαίες εταιρείες παροχής λύσεων με παγκόσμια παρουσία, όπως οι Axens, Grace, BASF, Albemarle, KBC και Honeywell UOP, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα διυλιστήρια μπορούν να αποκομίσουν κέρδη από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, μέσα από μια σειρά μελετών περίπτωσης και διαδραστικών εργαλείων.

Ένα επιπλέον θέμα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε συνέδριο είναι η χρήση των drone στον κλάδο της διύλισης. Ο Giovanni Brambilla, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων της Alpha Robotix srl, θα παρουσιάσει πραγματικά παραδείγματα και μοναδικές μελέτες περίπτωσης που καταδεικνύουν «την καλή, την κακή και την άσχημη» πλευρά των drone.

Θα εξεταστούν επίσης θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως η ψηφιακή επανάσταση Industry 4.0, η μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX), η βελτιστοποίηση, η καθαρή ενέργεια και η αειφορία. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κατανοήσουν πλήρως τους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) στη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των Francisco Vázquez, Εκτελεστικού Διευθυντή Διύλισης της Repsol, και John Cooper, Γενικού Διευθυντή της Concawe.

Όπως υπογράμμισε ο Παγκόσμιος Τεχνικός Διευθυντής του Ομίλου Arkema: «Η παρουσία όλων μας στο ERTC είναι απαραίτητη, για να κάνουμε εποικοδομητικές συναντήσεις και να κατανοήσουμε το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο της διύλισης στην Ευρώπη».

Το ERTC συνδιοργανώνεται επισήμως από τα Ελληνικά Πετρέλαια με την υποστήριξη της Motor Oil, και άλλων 35 βασικών χορηγών του κλάδου. Το τριήμερο συνέδριο φιλοξενεί 49 ομιλητές που θεωρούνται ηγετικές φιγούρες του κλάδου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ERTC, και για εγγραφές, μεταβείτε στη σελίδα ertc.wraconferences.com ή στη διεύθυνση https://goo.gl/PUhkU8 για να λάβετε το φυλλάδιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου