Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σταθάκης με υπουργούς Ενέργειας Βουλγαρίας και Σερβίας στο 1st Oil & Gas Forum στην Αλεξανδρούπολη

Από το energypress.gr
Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 1st Oil & Gas Forum την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017 στο Ramada Plaza Thraki Hotel στην Αλεξανδρούπολη.

Με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων για να αντιμετωπίσει αλλά και ευκαιρίες για να αδράξει. Το Oil & Gas Forum θα φέρει...

σε επαφή κορυφαίους φορείς και ρυθμιστές της πολιτικής, παράγοντες της αγοράς, χρηματοδότες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν μοναδικές ιδέες και παρατηρήσεις σχετικά με τα σύγχρονα θέματα στον δυναμικό ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή .

O Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης όπως και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ως κεντρικοί ομιλητές.

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε επίσης να ανακοινώσουμε πως ο κ. Aleksandar Antic, Υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας, Δημοκρατία της Σερβίας καθώς και η κ. Temenuzhka Petkova, Υπουργός Ενέργειας, Δημοκρατία της Βουλγαρίας, έχουν επίσης επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο συνέδριό μας.

Το συνέδριο αναμένεται να καλύψει τα παρακάτω θέματα:

Τις παγκόσμιες τάσεις στον ενεργειακό τομέα και τη γεωπολιτική
Κατανόηση των σχέσεων μεταξύ ενεργειακής γεωπολιτικής και ενεργειακών αγορών
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα: Προκλήσεις & Προοπτικές
Ο ρόλος της τιμολόγησης στην εξέλιξη του τομέα
Το μέλλον της γεώτρησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα
Ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου και LNG - Νέες διασυνδέσεις και τερματικοί σταθμοί
Αγωγοί φυσικού αερίου και περιφερειακές προκλήσεις στην ΝΑ Ευρώπη
Χρηματοδότηση Ενεργειακών Έργων
Συμμαχίες και συνεργασίες


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν ποικίλες σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη καθώς επίσης και τους τρόπους που μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα το γεωγραφικό της πλεονέκτημα και τους ενεργειακούς πόρους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου