Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αντιμέτωπες με έντονο κίνδυνο λειψυδρίας 33 χώρες το 2040 - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Από το bankingnews.gr
Ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία, έχουν ήδη ξεκινήσει μία σειρά από επενδύσεις σε εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, προκειμένου να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες σε πόσιμο νερό

Τουλάχιστον 33 από τις 167 χώρες που εξετάστηκαν απειλούνται με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας μέχρι και το 2040, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου World Resources.
Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα… 

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα..
(πηγή: Economist), οι συντριπτικά περισσότερες χώρες καταναλώνουν πολλαπλάσιες ποσότητες από το πολύτιμο αγαθό σε σχέση με αυτές που παράγουν, κυρίως λόγω της μεγάλης κατανάλωσης από τον αγροτικό τομέα.

Ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία, έχουν ήδη ξεκινήσει μία σειρά από επενδύσεις σε εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, προκειμένου να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες σε πόσιμο νερό.

Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα κράτη την ίδια οικονομική δυνατότητα. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το think tank εκτιμά ότι πρέπει συνολικά να καταβληθούν 26 τρισ. δολάρια, μεταξύ 2010 και 2030, σε υποδομές, για να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες. 

Σε παρόμοια έρευνα, αναλυτές του ΜΙΤ σημείωναν πως το ήμισυ της ανθρωπότητας θα έχει με δυσκολία πρόσβαση σε πόσιμο νερό μέχρι και το 2050. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου