Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Αμφισβητεί τις προβλέψεις της για την αγορά πετρελαίου το 2018 η Morgan Stanley

Από το energypress.gr
Μετά από το selloff των πετρελαϊκών τιμών την προηγούμενη εβδομάδα, η Morgan Stanley έχει αρχίσει να αμφισβητεί τις προβλέψεις της για μια ισορροπημένη αγορά πετρελαίου το 2018.

"Οι βασικές μας προσδοκίες για το 2018 κάνουν λόγο για μια ισορροπημένη αγορά με σταθερές τιμές γύρω στα επίπεδα στα τέλη του 2017", τονίζει ο Martijn Rats, αναλυτής της Morgan Stanley. "Ωστόσο οι κίνδυνοι σε αυτές τις εκτιμήσεις είναι πτωτικοί", πρόσθεσε.

Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών την προηγούμενη εβδομάδα έρχεται μετά..
από τα στοιχεία που υποδηλώνουν περαιτέρω αυξήσεις στην παραγωγή αργού στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των αμερικανικών εξεδρών που προχωρούν σε γεωτρήσεις, έχει καταγράψει την μεγαλύτερη ανάκαμψη των τελευταίων 30 ετών, πρόσθεσε ο Rats.

Επιπλέον, ο Rats πρόσθεσε ότι ενώ η Morgan Stanley αναμένει η τρέχουσα συμφωνία για την μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, θα παραταθεί όταν ο Οργανισμός συνεδριάσει στο τέλος του μήνα, εκτιμά ακόμη ότι η συμφωνία είναι "απίθανο" να επεκταθεί ξανά το Δεκέμβριο.

Και αυτό διότι οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου έχουν κερδίσει σημαντικό προβάδισμα έναντι των παραγωγών του ΟΠΕΚ όταν πρόκειται για το μερίδιό τους στις αγορές πετρελαίου.

Εάν οι συμφωνίες για την παραγωγή λήξουν αργότερα φέτος, η μείωση από τον ΟΠΕΚ κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όπως και η μείωση της Ρωσίας κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, θα μπορούσε να ανατραπεί τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο Rats.

Αυτό σημαίνει  ότι η αγορά μπορεί να δει να επιστρέφουν περί τα 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Και εάν οι περικοπές της παραγωγής δεν κατορθώσουν να δημιουργήσουν μια ανεπαρκώς εφοδιασμένη αγορά φέτος, η πετρελαϊκή αγορά θα υπερφορτωθεί το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου