Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αρχίζει έρευνες στην ΑΟΖ το Ramform Hyperion

Από το energy.reporter.com.cy
Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε, το μεσημέρι της Κυριακής, το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Το νεότευκτο σκάφος έφτασε στο νησί μας από το ναυπηγείο της Mitsubishi, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, και αφού πραγματοποίησε τις απαιτούμενες δοκιμές στη Σιγκαπούρη, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει..
εκδώσει, τις προηγούμενες μέρες, σχετική Navtex, με τις ακριβείς συντεταγμένες που θα δραστηριοποιηθεί το Ramform Hyperion και καλούνται οι καπετάνιοι άλλων σκαφών να είναι προσεκτικοί εντός μιας απόστασης που καθορίστηκε στα 10 ναυτικά μίλια από το ερευνητικό σκάφος.

 Σύμφωνα με την Navtex, το σκάφος μεταφέρει 14 σεισμογραφικά καλώδια μήκους των 10 χιλιομέτρων που καλύπτουν περιοχή πλάτους 1.500 μέτρων και συνοδεύεται από σκάφη υποστήριξης.
Στο μεταξύ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros HP" και το υποστηρικτικό σκάφος "Bravo Supporter" συνεχίζουν τις έρευνες τους στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου