Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η BP θα πουλήσει διυλιστήρια για να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων με στόχο έσοδα 3 δισ. δολ


Από το worldenergynews.gr
Η BP πρόκειται να πουλήσει φέτος ένα ή δύο διυλιστήρια της και να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει το δίκτυο των πρατηρίων καυσίμων αναμένοντας απ’ αυτά επιπλέον ρευστότητα ύψους 3 δισ. δολαρίων, αναφέρουν σήμερα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο κλάδος της διύλισης αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς «παλεύει» με αδύναμα και ασταθή περιθώρια κέρδους εξαιτίας και του ανταγωνισμού από τα σύγχρονα διυλιστήρια που κατασκευάζονται στην Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Αντιθέτως, η λιανική εμπορία καυσίμων ήταν..
αυτή που ώθησε την αύξηση της ταμειακής ρευστότητας της ΒΡ το 2015 στα 5,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 25% σε σύγκριση με το 2014.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των κατάντη δραστηριοτήτων του Βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού Tufan Erginbilgic, με την αναδιάρθρωση του τομέα της διύλισης, της εμπορίας και του μάρκετινγκ, η ΒΡ στοχεύει να αυξήσει κατά 3 δισ. δολάρια ετησίως τις ελεύθερες ταμειακές ροές της έως το 2021.

Σημειώνεται, ότι η BP έχει προβλέψει, πως οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσει τα 60 δολάρια το βαρέλι φέτος και με βάση αυτό το περιθώριο αναμένεται να αυξήσει την κερδοφορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου