Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Δείτε πόσο περιόρισαν το κόστος τους οι αμερικανικές εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικό πλεονέκτημα αποκτούν οι επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου σύμφωνα με το Energy&Capital καθώς έχουν προσαρμόσει τα κόστη τους πολύ χαμηλότερα την τελευταία τετραετία με αποτέλεσμα να μπορόυν να ωφεληθούν της ανόδου του πετρελαίου και να αυξήσουν σημαντικά τα περιθώριά τους.

Μάλιστα οι εταιρίες γεωτρήσεις ( rigs ) έχουν αυξηθεί κατά 125 και έχουν φτάσει τις 754 συνολικά στην Βόρεια Αμερική.

Είναι δηλαδή 250 περισσότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ενώ η ανάκαμψη ακόμα δεν έχει αρχίσει.

Για χώρες όπως ..
η Σαουδική Αραβία, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα το πετρέλαιο θα πρέπει να βρίσκεται στα 60 δολάρια για να μπορούν να είναι σε ασφαλή επίπεδα κέρδους.

Και κατά συνέπεια ο ΟΠΕΚ καθίσταται ευάλωτος στον βαθμό που θα πρέπει να εφαρμόζει σταθερά τον έλεγχο στην παραγωγή του.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο τελικά θα επηρεασθεί η οικονομία της Σαουδικής Αραβία από τον περιορισμό της παραγωγής.

Οι αμερικάνικες εταιρίες εξόρυξης που πολλαπλασιάζονται στο Δυτικό Τέξας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα παγκοσμίως ήδη στην παραγωγή με την προσαρμογή του κόστους τους.

Σύμφωνα πάντως με κορυφαίο παράγοντα που βρίσκεται σε επαφή με την αμερικανική πλευρά το πετρέλαιο θα ισορροπήσει πάνω από τα 60 δολάρια ώστε να διασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.

Δείτε πώς οι μεγάλες μονάδες εξόρυξης της Βορείου Αμερικής προσάρμοσαν τα κόστη τους και τα νεκρά τους σημεία, δηλαδή τα κόστη παραγωγής όπου οι ζημίες είναι μηδενικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου