Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Barkindo (ΟΠΕΚ): Απέχουμε αρκετά από την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Την εκτίμησή ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξη εξισορρόπησης εξέφρασε σήμερα (21/2) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σε συνέδριο στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ο Barkindo επεσήμανε ότι τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά το 2017, ωστόσο ο στόχος της δημιουργίας ελλείμματος δε φαίνεται να είναι ..
ακόμα εφικτός, με τον ΟΠΕΚ να στοχεύει πλέον στο μέσο όρο αποθεμάτων που έχει καταγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι χώρες του Οργανισμού έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους κατά 90%, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται η συμφωνία να υλοποιηθεί πλήρως προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του πλεονάσματος πετρελαίου.

"Όλες οι χώρες που συμμετέχουν παραμένουν αποφασισμένες για την επίτευξη υψηλότερου επιπέδου συμμόρφωσης", ήταν χαρακτηρισικά τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, ο οποίος παράλληλα κάλεσε σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες να συμμετάσχουν στην εν λόγω συμφωνία.

"Ήταν εμφανές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ότι το σύνολο των αποθεμάτων πετρελαίου μειώθηκαν, ενώ αναμένεται ότι θα δούμε μία περαιτέρω πτώση κατά τη διάρκεια του 2017", υπογράμμισε ο Barkindo, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην πτώση του επιπέδου των αποθεμάτων".

Να σημειώσουμε ότι τα σχόλια του Barkindo έχουν οδηγήσει σε σημαντική άνοδο του πετρελαίου, με το Brent να "σπάει" το φράγμα των 57 δολαρίων ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό διαπραγματεύεται στα 54,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου