Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή η περιοχή θα εκκενωθεί στο δήμο Δέλτα - Τι λένε τα ΕΛΠΕ


Ο δήμος Δέλτα έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη από την περιοχή που βρίσκεται εντός των ορίων του και που πρέπει να εκκενωθεί την Κυριακή 12-2-2017 κατά την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας στο Κορδελιό.

Συγκεκριμένα η περιοχή όπως βλέπετε και στο χάρτη βρίσκεται στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ και αφορά επαγγελματικούς χώρους (δεν υπάρχουν κατοικίες).

Ένα δεύτερο μικρό τμήμα αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία εκ του νόμου διαθέτουν..
δικό τους σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων σε συνεργασία με την ΠΚΜ.

Κι ένα τρίτο τμήμα αφορά περιοχή χωρίς κατοικίες πίσω από τον οικισμό Αγία Σοφία.


Σε πλήρη ετοιμότητα και τα ΕΛΠΕ

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής κατάστασης βρίσκονται και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), καθώς πέραν του εσωτερικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί, εκπονήθηκε και πρόσθετο σχέδιο με επιπλέον μέτρα, με αφορμή την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας στο Ελευθέριο Κορδελιό την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, Χριστόφορος Αντώτσιος, "οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ βρίσκονται σε απόσταση άνω των 700 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα. Οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται ακόμη μακρύτερα". Παρά την απόσταση αυτή, ωστόσο, έχουν ούτως ή άλλως ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

"Οι ΒΕΘ και όλες οι εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ διαθέτουν εσωτερικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, το οποίο επικαιροποιήθηκε πρόσφατα, τον Μάιο του 2016. Για το συγκεκριμένο εγχείρημα (σ.σ. την εξουδετέρωση της βόμβας από τις αρμόδιες αρχές) έχει εκπονηθεί πρόσθετο σχέδιο με επιπλέον μέτρα. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, οι ΒΕΘ είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής κατάστασης και οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα" κατέληξε ο κ. Αντώτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου