Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

John Cooper, Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope: Ομιλητής στο Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe του ΙΕΝΕ (Θεσσαλονίκη, 30 και 31 Μαρτίου)

Από το energia.gr
Ο John Cooper, ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope, της Ένωσης που εκπροσωπεί τις εταιρείες διύλισης στους θεσμούς της ΕΕ, θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές στο συνέδριο "Oil Refining, Storage and Retail” in SE Europe που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 30 και 31 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο, που έχει στόχο να αναλύσει σε βάθος τον τομέα της διύλισης στην ΝΑ Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο, διερευνώντας την αλληλεπίδρασή του με την δυναμική της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, αναμένεται να ..
συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των παραγόντων της αγοράς της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, με ομιλητές μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους παράγοντες και στελέχη της αγοράς σε περιφερειακό καθώς και διεθνές επίπεδο.

Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο κ. John Cooper, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2015 είναι ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope και της Concawe. Η FuelsEurope, γνωστή ως τον Ιούνιο του 2014 ως EUROPIA, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την εκπροσώπηση των συμφερόντων των εταιρειών διύλισης στην ΕΕ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών. Η FuelsEurope αποτελεί τμήμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εταιρειών Διύλισης Πετρελαίου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Βέλγιο.

Η Ένωση, μέλη της οποίας το σύνολο των 40 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διύλισης πετρελαίου στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, αποτελείται από την FuelsEurope και την Concawe, κάθε μία από τις οποίες έχει ξεχωριστό και διακριτό ρόλο και εξειδίκευση, αλλά είναι διοικητικά ενωμένες για λόγους αποτελεσματικότητας και εξοικονόμησης κόστους. Η Concawe διενεργεί έρευνες σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας και ασφάλειας που συνδέονται με την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ο John Cooper ξεκίνησε την καριέρα του στην βιομηχανία οχημάτων, και ειδικότερα στον τομέα στη σχεδίαση κινητήρων, ενώ μετά από 3 χρόνια βρέθηκε στην BP Downstream, όπου έχει μία σταδιοδρομία που διαρκεί ήδη 27 χρόνια.

Στο παρελθόν είχε αναλάβει τον τομέα της συμμόρφωσης της ΒΡ με την νομοθεσία για τις ΑΠΕ. 

Επίσης, έχει ασκήσει διευθυντικά καθήκοντα στους τομείς αεροπορικών καυσίμων και λιπαντικών, ενεργειακής πολιτικής μεταφορών και τεχνολογίας καυσίμων, σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Επίσης έχει εκπροσωπήσει την βρετανική βιομηχανία καυσίμων στην Ομάδα Τεχνολογίας του Συμβουλίου Αυτοκίνησης της χώρας.

Ο John Cooper είναι κάτοχος BA in Engineering από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και προεδρεύει στο Συμβούλιο Βιομηχανικών Συμβούλων του Τμήματος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου