Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα Οδηγήσει σε Αύξηση της Απασχόλησης

Από το energia.gr
Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας παγκοσμίως, αν και είναι πιθανό να είναι μία επώδυνη μετάβαση, σύμφωνα με διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών που συμμετείχαν σε πάνελ του CNBC στο Νταβός.

Η Manpower, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επιλογής προσωπικού στον κόσμο, δημοσίευσε την έκθεση με τίτλο «Skills Revolution» από κοινού με το φόρουμ στο Νταβός. Η έρευνα -στην οποία συμμετείχαν 18.000 εργαζόμενοι σε 43 διαφορετικές χώρες του κόσμου- έδειξε ότι το 82% των εργοδοτών προβλέπει ότι θα διατηρήσει ή θα ενισχύσει το εργατικό δυναμικό ως αποτέλεσμα του αυτοματισμού.

«Με τον αυτοματισμό (…) σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις που..
θα εκτοπιστούν, αλλά οι περισσότερες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από την τεχνολογία, από την άποψη ότιθα αλλάξουν συγκεκριμένα καθήκονταμέσα σε αυτή τη θέση εργασίας», εξήγησε ο Jonas Prising, διευθύνων σύμβουλος της Manpower.

Το στέλεχος υποστήριξε ότι, τελικά, η διαφορά δεν θα είναι «τόσο δραματική όσο έχουν αναφέρει μερικοί (…) επομένως έχουμε μια αισιόδοξη άποψη (για τον αυτοματισμό) και αυτό επιβεβαιώνεται από την έρευνά μας».

ΟUlrich Spiesshofer,CEO της ABB, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Prising και επανέλαβε αυτή τη θετική προοπτική για τις θέσεις εργασίας, σε συνάρτηση με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η απασχόληση, η ευημερία, ο πλούτος και ο αυτοματισμός πάνε χέρι-χέρι αν αξιοποιηθούν με υπεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε.

ΟMark Weinberger, διευθύνων σύμβουλος της EY, ανέφερε στο διεθνές δίκτυο ότι πιστεύει πως η μετατόπιση στον αυτοματισμό και στις τεχνολογικές βελτιώσεις στον χώρο εργασίας, μόνο εύκολη δεν θα είναι, ενώ περιέγραψε τη διαδικασία ως«επώδυνη» μετάβαση για πολλές επιχειρήσεις.

«Σε τελική ανάλυση πιστεύω ότι θα είναι μια σκληρότερη μετάβαση απ’ ό,τι παραδεχόμαστε. Μακροπρόθεσμα υπάρχει αισιοδοξία, αλλά και πολύς φόβος εκεί έξω, σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές βελτιώσεις», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου