Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αυξημένες οι προσδοκίες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το 2017 στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Αυξημένες προσδοκίες για το 2017 έχουν οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά και τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2016.

Συγκεκριμένα, από έρευνα που έκανε η Federal Reserve Bank of Dallas με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων μεταξύ 147 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο Τέξας, τη Βόρεια Λουιζιάνα και το νότιο Νέο Μεξικό προκύπτει ότι:


Το 18% των εταιρειών προχώρησαν σε προσλήψεις το τελευταίο τρίμηνο του 2016, ενώ το 15% έκαναν απολύσεις
Στο ίδιο τρίμηνο σταμάτησε η πτώση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου

Το 58% των εταιρειών έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές του πετρελαίου για το 2017, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για περιστολή της παραγωγής

Το 42% εκτιμά ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία για την περιστολή της παραγωγής, ενώ το 58% θεωρεί ότι θα αποτύχει

Το 71% των εταιρειών περιμένουν ακόμα μεγαλύτερες τιμές μετά από ένα χρόνο, ενώ αντίστοιχη εκτίμηση κάνει και το 50% για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Το 44% θεωρεί ότι η ισορροπία θα επανέλθει στην αγορά στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εκτιμούν ότι η συμφωνία μεταξύ μελών του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών θα αποτύχει, βλέπουν την ισορροπία να αποκαθίσταται το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου