Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Λίβανος: Έκλεισε ο πρώτος γύρος προσφορών για τις άδειες εκμετάλλευσης 5 πετρελαϊκών πεδίων

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου Cesar Abi Khalil ανακοίνωσε  την Πέμπτη 12/10  ότι ο πρώτος γύρος προσφορών για τα υπεράκτια ενεργειακά μπλοκ έχει κλείσει χωρίς όμως να αναφέρει  πόσες εταιρείες έχουν υποβάλει προσφορά.
Θα χρειαστούν χρόνια ώστε τα έσοδα από οποιοδήποτε από τα μπλοκ να αρχίσουν να ρέουν στη χώρα, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.
"Ο πρώτος γύρος αδειοδότησης για..
την έρευνα πετρελαίου έκλεισε", είπε. Η αρχή  για το πετρέλαιο και το υπουργικό συμβούλιο θα αξιολογήσουν τις προσφορές, πρόσθεσε.
Ο Λίβανος ξεκίνησε εκ νέου τον γύρο αδειών εκμετάλλευσης για πέντε offshore μπλοκ (1,4,8,9 και 10) τον Ιανουάριο μετά από τριετή καθυστέρηση λόγω πολιτικών γεγονότων με προθεσμία υποβολής προσφορών τον Σεπτέμβριο.
Ο Λίβανος βρίσκεται στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου μαζί με την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Συρία. Από το 2009 έχουν ανακαλυφθεί πολλά πεδία αερίων, όπως τα πεδία Leviathan και Tamar.
Συνολικά, 52 εταιρείες  έδειξαν ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα  για να υποβάλουν προσφορά σε αυτόν τον γύρο.
Όταν η διαδικασία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013, 46 εταιρείες προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στην υποβολή προσφορών, 12 από αυτές ως φορείς, συμπεριλαμβανομένων των Chevron Corp, Total και της Exxon Mobil Corp.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου