Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στο Βασιλικό της Κύπρου αποκτούν τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Δικό της τερματικό αποθήκευσης καυσίμων για μεταφορά από τις εγκαταστάσεις της Λάρνακας αποκτά η ΕΚΟ στο Βασιλικό, στα πλαίσια της αναμόρφωσης και επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Παράλληλα, στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Βασιλικού προβλέπεται να κατασκευαστούν και οι δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου της κοινοπραξίας...
Hellenic Petroleum Cyprus - Intergaz - Petrolina – SYNERGAZ, όπως επίσης και οι δεξαμενές υγραερίου της Blue Circle Engineering, όπως και οι δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων της ExxonMobil και της BP.

Για τα σημαντικά αυτά έργα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, έχουν ήδη υποβληθεί οι απαραίτητες μελέτες για εξασφάλιση της περιβαλλοντικής άδειας, ενώ πρέπει να αναμένεται και η ανάλογη μελέτη και αίτηση για το τερματικό υγραερίου με σκοπό τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου από τη Λάρνακα. 

Το τερματικό των Ελληνικών Πετρελαίων, σχεδιάστηκε για 12 δεξαμενές καυσίμων και δύο δεξαμενών ασφάλτου, ύψους από 14 μέχρι και 20 μέτρα, για δέκα διαφορετικά είδη πετρελαιοειδών, συνολικής χωρητικότητας 58.500 κυβικών μέτρων.

Το ύψος της προβλεπόμενης επένδυσης φθάνει τα 33,5 εκατ. ευρώ.

Από 11 δεξαμενές και για ΚΟΔΑΠ και Πετρολίνα

Την κατασκευή του δικού του τερματικού στην περιοχή μεταξύ του Τσιμεντοποιείου και του ποταμού του Βασιλικού, προωθεί και ο Κυπριακός Οργανισμός Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών, που ήδη προχώρησε στη διαδικασία εξασφάλισης περιβαλλοντικής άδειας.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, προβλέπεται σε δύο στάδια η κατασκευή συνολικά 11 δεξαμενών υγρών καυσίμων, ύψους 22 μέτρων κάθε μία και χωρητικότητας 43.000 για κάθε μία από αυτές. Οι τέσσερις πρώτες θα έχουν κυλιόμενο σκέπαστρο στην οροφή, ανάλογα με το υψόμετρο του αποθηκευμένου καυσίμου και οι υπόλοιπες σταθερό σκέπαστρο.

Συνολικά προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση όλων των δεξαμενών, ο ΚΟΔΑΠ να έχει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό αποθηκευτική δυνατότητα 430.000 κυβικών μέτρων υγρών καυσίμων.

Την επέκταση του τερματικού πετρελαιοειδών της, όμως, προωθεί και η Πετρολίνα, με νέες εγκαταστάσεις κοντά στο υφιστάμενο τερματικό δεξαμενών της εταιρείας.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, η Πετρολίνα θα διαθέτει 11 δεξαμενές καυσίμων χωρητικότητας 430.000 κυβικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου