Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ο ΟΠΕΚ θέλει να βάλει "χέρι" σε Λιβύη και Νιγηρία

Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ σκέφτεται να θεσπίσει ανώτατο όριο στην παραγωγή αργού της Λιβύη και της Νιγηρίας, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή από αυτά τα δύο κράτη δυσκολεύουν τις προσπάθειές του να επηρεάσει τις τιμές του αργού, όπως επισημαίνουν απεσταλμένοι του καρτέλ σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι..
η παραγωγή αργού της Λιβύης έχει αυξηθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, από μόλις 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα, η παραγωγή της Νιγηρίας έχει ενισχυθεί σε 1,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα, δηλαδή κατά 200.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την JBC, συμβουλευτική εταιρία με έδρα στη Βιέννη, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία ενέργειας.

Αυτές οι άνοδοι έχουν αναστατώσει τον ΟΠΕΚ που συμμάχησε από την αρχή του έτους με άλλους μεγάλους παραγωγούς, προκειμένου να περιορίσουν την παραγωγή για να τονώσουν τις τιμές του πετρελαίου.

Η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση να περικόψουν την παραγωγή τους, καθώς η βιομηχανία τους έχει ρημαχτεί από τις εμφύλιες συρράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου