Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Το Ιράν υπογράφει μεγάλη συμφωνία για το φυσικό αέριο με την Total, μέσα στο καλοκαίρι του 2017

Από το bankingnews.gr
«Το Ιράν και η Total ολοκληρώνουν τις συζητήσεις για την υπογραφή της συμφωνίας σχετικά  με την ανάπτυξη της 11ης φάσης του South Pars»

Συμφωνία μακράς πνοής με τον γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό, Total, αναμένεται να υπογράψει το Ιράν μέσα στο καλοκαίρι του 2017, όπως δήλωσε σήμερα (17/6/2017) ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Bijan Zanganeh.

«Το Ιράν και η Total ολοκληρώνουν ..
τις συζητήσεις για την υπογραφή της συμφωνίας σχετικά  με την ανάπτυξη της 11ης φάσης του South Pars (σ.σ. κοίτασμα φυσικού αερίου), και πλέον η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο», σημείωσε ο Zanganeh, σύμφωνα με το Reuters.

«Η σύμβαση  θα υπογραφεί πριν από την παρούσα κυβέρνηση», διευκρίνισε ο Zanganeh, καθώς ο επανεκλεγείς τον Μάιο 2017 πρόεδρος Hassan Rouhani αναμένεται να σχηματίσει το νέο του υπουργικό συμβούλιο τον Αύγουστο 2017.

Ο γενικός διευθυντής της Total, Patrick Pouyanne, είχε δηλώσει νωρίτερα, πως η εταιρεία σχεδίαζε να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το κοίτασμα South Pars πριν από το καλοκαίρι 2017.

Να σημειωθεί, πως η κρατική Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου είχε καλέσει πέντε ακόμη εταιρείες από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν να υποβάλουν προσφορά για ιρανικά ενεργειακά έργα
Πρόκειται για τις Gazprom,  Rosneft , Tatneft, Zarubezhneft και SOCAR.

Τον Ιανουάριο 2017, το Ιράν ανέθεσε σε 29 εταιρείες από τουλάχιστον 12 χώρες την άδεια να υποβάλουν προσφορές για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου αξιοποιώντας τη χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου