Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Το εννοούσε ο Γρ. Στεργιούλης όταν δήλωσε σήμερα στο GEF ότι το ενεργειακό hub θέλει επενδύσεις στον ηλεκτρισμό;

Από το worldenergynews.gr
Πολλά και ενδιαφέροντα, είπε σήμερα στα πλαίσια του Greek Energy Forum που διεξήχθη στην Βρεταννική Πρεσβεία, ο CEO των ΕΛΠΕ κ.Γρηγόρης Στεργιούλης.

Αυτό που ξεχώρισε όμως είχε να κάνει με το σχόλιό του, για το κάτα πόσο η Ελλάδα μπορεί να γίνει Energy Hub, όπου ανέφερε ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στον ηλεκτρισμό.
Διερωτάται κανείς, αν η δήλωση αυτή έχει να κάνει με..
την σημερινή συνάντηση Τσοτσορού - Παναγιωτάκη για να πληροφορηθεί η δίοικηση των ΕΛΠΕ τι μέλλει γενέσθαι με τις προς πώληση μονάδες.

Τα ΕΛΠΕ έχουν πάρει την άδεια της Edison για να συμμετάσχουν στην διαδικασία εφόσον το αποφασίσουν.

Ανάμεστα στα άλλα ο κ. Στεργιούλης αναφέρθηκε στην μεγάλη ισχύ που διαθέτουν τα ΕΛΠΕ ως προς τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές τους δυνατότητες.

Για τον λόγο αυτό σημείωσε ότι οι προνομιακές από άποψης τεχνολογίας προυποθέσεις που διαμορφώνονται με την Exxon Mobil για έρευνες σε μεγάλα βάθη δίνουν τεράστιες προοπτικές στο Όμιλο.

Επίσης σημείωσε ότι βασικά συστατικά της ανάπτυξης των επενδύσεων που πρέπει να θέσουμε σαν προτεραιότητα, είναι η πολιτική σταθερότητα και συνέχεια σε επιπεδο κυβερνητικής πολιτικής καθώς και η φορολογική σταθερότητα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το σημερινό ενεργειακό περιβάλλον χρειάζεται καταρτισμενους επιστήμονες- μηχανικούς με υποδομή σε ενεργειακά ζητήματα από πλευράς τεχνολογίας και οικονομικών γνώσεων για να διαχειριστούν την επερχόμενη ανάπτξη, όπου υπάρχει έλλιεψη ανθρώπινου δυναμικού.Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε σε ακαδημαικό επίπεδο.

Η χώρα οφείλει στην ιστορία της να αντιδράσει, κατέληξε ο CEO των ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου