Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δέκα πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ απέκτησε η Cyprus Opportunity

Από το energypress.gr
Η Cyprus Opportunity απέκτησε 10 πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στη Βόρεια Ντακότα.

Η Εταιρεία θα ολοκληρώσει δύο γεωτρήσεις το τρέχον έτος και άλλες δύο το επόμενο έτος, ενώ η ροή χρημάτων από την πώληση πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει το επόμενο έτος

O Dr. Rony Halman, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Opportunity, όπως αναφέρει το Sigmalive, δήλωσε: Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση της διεθνούς δραστηριότητας της Εταιρείας.

Η εταιρεία εξερεύνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου Cyprus Opportunity εισέρχεται, για πρώτη φορά, σε ,,
δραστηριότητα γεώτρησης και παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η Εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση δέκα πετρελαιοπηγών που καλύπτουν έκταση 6.400 εκταρίων στην Βόρεια Ντακότα που είναι πλούσια σε πετρέλαιο. Η Εταιρεία προτίθεται να διεξάγει ήδη κατά το τρέχον έτος δύο γεωτρήσεις ανάπτυξης και άλλες δύο το 2018. Η ροή χρημάτων από την πώληση πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει ήδη από το 2018.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η πωλήτρια εταιρεία, Thurston Energy, η οποία πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής κατέχει το 94% των δικαιωμάτων στην πετρελαιοφόρο περιοχή, θα μεταβιβάσει στην Cyprus Opportunity και τους συνεταίρους της το 75% των δικαιωμάτων που κατέχει και θα παραμείνει σε αυτήν το 25%. Η Εταιρεία θα κατέχει το 3% της άδειας, η Israel Opportunity το 67% της άδειας και η Radian Partners το 5%. Για την απόκτηση των δικαιωμάτων, οι συνέταιροι πλήρωσαν 2,4 εκατομμύρια δολάρια.  

Η Βόρεια Ντακότα θεωρείται πλούσια σε πετρέλαιο. Η παραγωγή πετρελαίου σε αυτήν την πολιτεία άρχισε το 1951 και σήμερα παράγονται εκεί ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Επίσης, υπάρχουν προχωρημένες υποδομές στον τομέα της εξερεύνησης, παραγωγής και μεταφοράς πετρελαίου και διευθετημένες ρυθμίσεις. Στις περιοχές των αδειών που αποκτήθηκαν έχει ήδη παραχθεί πετρέλαιο στο παρελθόν.  

Σύμφωνα με έκθεση που εκπονήθηκε από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS το 2013 για το λεκανοπέδιο Williston (Williston Basin) που σχεδόν ολόκληρο βρίσκεται στην Βόρεια Ντακότα, όπου είναι και τα ακίνητα, τα αποθέματα πετρελαίου που δεν έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα υπολογίζονται σε 7,4 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Σε περιοχές γειτονικές σε αυτές που αποκτήθηκαν, έχουν ήδη γίνει επιτυχημένες γεωτρήσεις στο ίδιο στρώμα-στόχο από την Midale Nesson και παράγεται πετρέλαιο. Επίσης, από όσα γνωρίζουν οι συνέταιροι, υπάρχουν σχέδια για δεκάδες γεωτρήσεις το τρέχον έτος από άλλες εταιρείες πετρελαίων σε αυτήν την περιοχή και στο ίδιο γεωλογικό στρώμα.  

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων σχεδίων εργασίας για την ανάπτυξη της πετρελαιοφόρου περιοχής και την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της, οι συνέταιροι σχεδιάζουν μια εκτεταμένη συντονισμένη διεξαγωγή 40 χερσαίων γεωτρήσεων. Δέκα από τις γεωτρήσεις  πρόκειται να γίνουν σε γεωτρήσεις που ήδη έχουν παράγει πετρέλαιο στο παρελθόν και τριάντα θα είναι νέες γεωτρήσεις παραγωγής. Ο προϋπολογισμός νέας γεώτρησης ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός για εκ νέου είσοδο σε υπάρχουσα γεώτρηση (Re Entry) ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Δύο από τις γεωτρήσεις αναμένεται να γίνουν εφέτος και δύο κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Η πρόθεση των συνεταίρων είναι να ολοκληρώσουν όλες τις γεωτρήσεις έως το 2023, μεταξύ άλλων, σε εξάρτηση με την τιμή του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον Dr. Rony Halman, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Opportunity, η πτώση των τιμών πετρελαίου στη διεθνή αγορά και η διακοπή έργων εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων εταιρειών όπως η Cyprus Opportunity. Το προηγούμενο έτος εξερευνήσαμε επενδυτικές ευκαιρίες σχετικές με το πετρέλαιο και είμαστε ικανοποιημένοι από την τρέχουσα συνεργασία στη Βόρεια Ντακότα.

Σχετικά με την Cyprus Opportunity:

Η C.O. Cyprus Opportunity – Energy Public Company Limited είναι δημόσια εταιρεία που ιδρύθηκε το Φεβρουάριο 2012 για να συμμετάσχει στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Τον Ιούλιο 2012, η Εταιρεία έγινε η πρώτη εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Στις 11 Μαΐου 2012, η εταιρεία μαζί με την AGR Energy AS υπέβαλλαν από κοινού αιτήσεις στο διαγωνισμό για το Δεύτερο Γύρο Αδειοδότησης που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Κύπρου, μεταξύ άλλων, για την άδεια στην υπεράκτια περιοχή βαθέων υδάτων του Οικοπέδου 8. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2014, η Εταιρεία συμμετείχε σε ποσοστό 5% σε αίτηση για την Άδεια Hatrurim στο Ισραήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου