Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

BP και Kosmos ανακάλυψαν «μεγάλο» κοίτασμα φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Σενεγάλης

Από το worldenergynews.gr
Η BP και ο εταίρος της κοινής επιχείρησης Kosmos Energy (KOS) ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα 8/5/2017 μια σημαντική ανακάλυψη αερίου στη Σενεγάλη  προσθέτοντας και άλλα πρόσφατα ευρήματα στις πλούσιες ακτές της Δυτικής Αφρικής.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων της BP και της Total, επενδύουν στην θαλάσσια περιοχή  της Σενεγάλης και της Μαυριτανίας με την ελπίδα να επαναλάβουν την πρόσφατη επιτυχία εξερεύνησης που πραγματοποιήσαν μικρότεροι παίκτες της αγοράς.

"Ο Yakaar-1 ... επιβεβαιώνει την ..
πεποίθησή μας ότι η υπεράκτια Σενεγάλη και η Μαυριτανία είναι μια σημαντική πετρελαϊκή περιοχή παγκοσμίου επιπέδου", δήλωσε ο Bernard Looney, διευθύνων σύμβουλος της BP Upstream.

Η Kosmos το 2015 ανακάλυψε μια δεξαμενή φυσικού αερίου στο πεδίο Tortue 1, μέρος του μεγαλύτερου συγκροτήματος Tortue που εκτείνεται στη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία, και το οποίο περιείχε περισσότερα από 15 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Η BP σχεδιάζει την απόκτηση ενός ποσοστού 30% στα δύο υπεράκτια μπλοκ που ονομάζονται Saint-Louis Profond και  περιλαμβάνει τον τομέα της Σενεγάλης του πεδίου Tortue και  το  Cayar Profond.


Η BP συμφώνησε επίσης να εξαγοράσει ποσοστό περίπου 60% στο πεδίο  εξερεύνησης της Kosmos στη Μαυριτανία.

Το φυσικόαέριο από το πεδίο Tortue θα αρχίσει να «ρέει» το 2021 και πρόκειται να εξαχθεί από την εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGL)). 

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το εύρημα  του Yakaar-1 περιείχε επαρκή αποθέματα για να δικαιολογήσει ένα ακόμη LNG project.

 Ο εκπρόσωπος της Kosmos, Thomas Golembeski, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση ή το χρονοδιάγραμμα του έργου, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκαν περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου