Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Μανιάτης: Προσέλαβαν καλλιτεχνικό διευθυντή στη ΔΕΗ, για να την βυθίσουν «μετά μουσικής»

Από το worldenergynews.gr
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ΔΕΗ με αφορμή την  αξιολόγηση του Standard & Poor’s.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Δημοσιεύεται σήμερα η αξιολόγηση της Standard & Poor’s με την οποία ο διεθνής οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου χρεοκοπίας της εταιρείας το 4ο τρίμηνο του 2017. 

Αν δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η εξαιρετικά περίπλοκη απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, τότε εκτιμάται ότι η ΔΕΗ θα ξεμείνει από ρευστό με όλες τις τραγικές συνέπειες για την ίδια και για την εθνική οικονομία. 

Στην ίδια αξιολόγηση, η  S&P συνεχίζει να διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ ως CCC-, δηλ. αρνητική επιτήρηση – κίνδυνος χρεοκοπίας, λόγω προβλημάτων στη ρευστότητά της. 
Όμως, ακόμη και η ένεση ρευστότητας λόγω ΑΔΜΗΕ, επιτρέπει την επιβίωση της εταιρείας μόνο για μερικά ακόμη τρίμηνα, αν δεν υπάρξει άλλη, ουσιώδης αλλαγή δομικού χαρακτήρα.

Τους παραδώσαμε μια εταιρεία εξαιρετικής πιστοληπτικής αξιοπιστίας, χρηματιστηριακής αξίας 2,5 δις € και την κατάντησαν σήμερα να έχει μόλις αξία 0,6 δις € και να αξιολογείται ως πιθανή για χρεοκοπία.

Επειδή, η ΔΕΗ είναι ο πυλώνας σταθερότητας της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας κι επειδή η μεγαλύτερη εταιρεία του δημοσίου με τους 18.000 εργαζόμενους δεν αποτελεί κομματική ιδιοκτησία ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι χρεοκοπίας της εταιρείας.

Ας αντιληφθούν τουλάχιστον την τραγικότητα της σύμπτωσης, να προσλαμβάνουν Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΔΕΗ και οι ίδιοι να βυθίζουν "μετά μουσικής" τον “Τιτανικό” της εθνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου