Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Έγκριση 4,5 εκατ. ευρώ από ΕΕ για μελέτη τερματικού LNG στην Κύπρο - Ανάδοχος η Ocean Finance

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χρηματοδότηση με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη διενέργεια μελέτης για έργα υποδομών φυσικού αερίου στην Κύπρο, περιλαμβανομένου και τερματικού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", το πράσινο φως δόθηκε μέσω της έγκρισης των κρατών μελών της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επενδύσει 22,1 εκατ.ευρώ στην ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών και ενέργειας μέσω της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Τα έργα περιλαμβάνουν..
δράσεις που προτείνουν την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης και τροφοδοσίας υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε στην «Ocean Finance» που εδρεύει στην Αθήνα, ποσό 4.480.000 ευρώ για μελέτες ανάπτυξης συστήματος παροχής φυσικού αερίου στην Κύπρο, που συνδέεται με το έργο κοινού ενδιαφέροντος που προωθεί την ανάπτυξη εγκατάστασης αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

Προβλέπεται, επίσης, μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης αγοράς LNG, με τη χρήση μικρής κλίμακας δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Ocean Finance, που υπέβαλε τη σχετική πρόταση και αίτηση χρηματοδότησης, είναι εξειδικευμένος συμβουλευτικός οίκος για θέματα θαλάσσιων μεταφορών και ενέργειας. 

Παρέχει στρατηγικές και χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στη θαλάσσια και ενεργειακή βιομηχανία από το 2005. 

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της «Ocean Finance» θα επισκεφθεί την Κύπρο όπου αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου