Από το greeklignite.blogspot.gr
Έχουμε δει κι άλλες φορές πως το 2007 κάποιοι προέβλεπαν ότι το 2013 ο πάγος της Αρκτικής θα μας είχε αποχαιρετήσει, ελευθερώνοντας στη ναυσιπλοΐα το πολυπόθητο "Βόρειο Πέρασμα", τη σύντομη διαδρομή απ' τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Βόρεια Αμερική. Ένα "Πέρασμα" που ήταν ελεύθερο από πάγο το μακρινό 1903, τότε που κανείς δεν ασχολούνταν με το πόσο CO2 ελευθερώνουν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Γερμανοί στην ατμόσφαιρα. Φυσικά το 2013 πέρασε προ πολλού και ο πάγος όχι μόνο δεν έλιωσε, αλλά αυξήθηκε κιόλας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Το 2007 ωστόσο ήταν όλοι..
επηρεασμένοι απ' την απίστευτη προπαγάνδα των Δημοκρατικών με τον Αλ Γκορ, οπότε όλοι έβλεπαν παντού, με τη φαντασία τους, σαν κάτι εντελώς φυσιολογικό, πάγους να λιώνουν. Ανάμεσά τους ο τότε Γερουσιαστής και μετέπειτα κυβερνήτης της Πολιτείας του Βερμόντ/ΗΠΑ Δημοκρατικός Peter Shumlin, τον Απρίλιο 2007 έλεγε πως "Κάθε λογικός επιστήμονας θα σας πει πως ...
[η θερμοκρασία] θ' ανεβεί 2 με 3 βαθμούς τα προσεχή 30 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το κλίμα του [παραλιακού] Νιού Τζέρσι θα μετακινηθεί στο [ορεινό] Βερμόντ την επόμενη δεκαετία".
Ήλθε λοιπόν η επόμενη δεκαετία, αλλά τα πράγματα ΔΕΝ εξελίχθηκαν όπως είχε προβλέψει "κάθε λογικός επιστήμονας" και κάθε προπαγανδιστής Δημοκρατικός: η χιονοθύελλα "Στέλλα", στα μέσα Μαρτίου 2017, κάλυψε το Burlington, την πιο πολυάνθρωπη πόλη του Βερμόντ, με 80 εκατοστά χιόνι. Ήταν η μεγαλύτερη χιονοκάλυψη που έχει καταγραφεί απ' το 1883! για το μήνα Μάρτιο και ήταν η 2η μεγαλύτερη χιονοκάλυψη για οποιοδήποτε μήνα, με τη μεγαλύτερη να είναι 84 εκατοστά στις 2-3 Ιανουαρίου 2010. Προφανώς αυτό "το περισσότερο από ποτέ χιόνι" το 2010 και το 2017 δεν είναι κανονικό χιόνι, είναι το φάντασμα του εξαφανισμένου χιονιού λόγω "κλιματικής αλλαγής"!
Δεν είναι ωστόσο μόνο το Βερμόντ χιονισμένο, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα (365μ) η χιονοθύελλα "Στέλλα" προσέφερε 112 εκατοστά χιόνι και οι εικόνες θυμίζουν κάτι απ' τη Σκόπελο και την Αλόννησο, που φέτος δοκιμάστηκαν σκληρά απ' το χιόνι, το ίδιο εξαφανισμένο λόγω της "κλιματικής αλλαγής".
Ενώ λοιπόν μας έλεγαν και μας λένε ότι λόγω της "κλιματικής αλλαγής" "τα παιδιά μας μπορεί να μη μάθουν τι είναι το χιόνι", χρόνο με το χρόνο η χιονοκάλυψη στο βόρειο ημισφαίριο φαίνεται ν' αυξάνεται! απ' το 1967, όπως δείχνει το διάγραμμα του Πανεπιστήμιου Rutgers, Κρατικού Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσι.
Δεν είναι όμως μόνο τα χιόνια που έφερε η χιονοθύελλα "Στέλλα", καθώς η φετινή υγρή περίοδος, απ' τον Οκτώβριο 2016 μέχρι και Φεβρουάριο 2017, ήταν η πιο υγρή περίοδος για την Καλιφόρνια τα τελευταία 122 χρόνια, απ' το 1895, πριν καν αναβιώσουν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μα δεν μας έλεγαν πως η Καλιφόρνια υποφέρει από φοβερές ξηρασίες λόγω της "κλιματικής αλλαγής";
Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει συνεχώς από τότε που σχηματίστηκε ο πλανήτης, εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Μόνο που η θέση των ηπείρων ΔΕΝ είναι σταθερή πάνω στον πλανήτη, όπως δείχνει πολύ χαρακτηριστικά η πιο πάνω κινούμενη εικόνα για τα τελευταία 200 εκατομμύρια χρόνια κι όπως μπορεί να σας πει οποιοσδήποτε έχει μελετήσει στοιχεία γεωλογίας. Πώς λοιπόν να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία, σ' ένα πλανήτη που δεν είναι σταθερός και μεταβάλλεται διαρκώς;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου