Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου και οι χώρες εκτός OPEC

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το insider.gr
Σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 562.000 βαρέλια ημερησίως κατέληξαν το Σάββατο οι χώρες εκτός του OPEC, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του παγκόσμιου deal που έχουν συνάψει οι χώρες του OPEC για τη μείωση της παραγωγής «μαύρου χρυσού».

Όπως έχει ήδη αναφέρει το..
insider.gr, σήμερα Σάββατο συναντήθηκαν στη Βιέννη μέλη και μη μελών του OPEC. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η διάθεση των χωρών εκτός OPEC να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής τους και να ευθυγραμμιστούν με την απόφαση του Οργανισμού που ελήφθη πριν από λίγες ημέρες με απώτερο στόχο την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την εξισορρόπηση της αγοράς.

Οι χώρες μέλη του OPEC είχαν συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σύνοδος Κορυφής στις αρχές του 2017 για το πετρέλαιο

Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής με συμμετοχή των μελών και μη μελών του OPEC πρότεινε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, προκειμένου να αποφασιστεί μια τιμολογιακή πολιτική για τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik. Η συνάντηση θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2017, όπως ανέφερε ο Maduro.

«Σκοπεύω να υποβάλλω και γραπτώς αυτή την πρόταση και να συγκληθεί σύνοδος κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων χωρών εντός και εκτός του οργανισμού το πρώτο τρίμηνο του 2017 για να συζητήσουμε πως θα επιφέρουμε ισορροπία στην αγορά πετρελαίου και να προστατέψουμε τις τιμές για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε σχετικά στο εθνικό δίκτυο AVN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου