Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κοντά στα χαμηλά του Αυγούστου κινείται το πετρέλαιο, λόγω ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου κοντά στα χαμηλά πολλών μηνών, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την υπερπροσφορά καθώς ο ΟΠΕΚ σημείωσε ρεκόρ παραγωγής τον περασμένο μήνα.

Στο Λονδίνο, τα συμβόλαια του Brent του Ιανουαρίου διαπραγματεύονται 4 σεντς υψηλότερα στα 44,79 δολ. το βαρέλι, μετά από πτώση $ 1,09 την Παρασκευή, που ήταν και τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 11 Αυγούστου.

Το αργό NYMEX για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρεί 5 σεντς στα 43,36 δολ. το βαρέλι, μετά από την πτώση στα $ 43,03 την Παρασκευή και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου

Το δολάριο σημειώνει ..
άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα τον τελευταίων εννέα μηνών έναντι των βασικών νομισμάτων, πιέζοντας τις τιμές του πετρελαίου.

"Συνολικά, η αγορά δέχεται σημαντική πίεση λόγω του ισχυρού δολαρίου", όπως σημειώνει ο Kaname Gokon, αναλυτής της χρηματιστηριακής OKATO Shoji στο Τόκιο.

Ο ΟΠΕΚ δήλωσε την Παρασκευή ότι η παραγωγή του αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 33,64 εκατ. βαρελιών την ημέρα τον Οκτώβριο, αυξημένη κατά 240.000 βαρέλια από τον Σεπτέμβριο.

Ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει να παγώσει την παραγωγής, αλλά οι επενδυτές εμφανίζονται σκεπτικοί ως το κατά πόσο θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία στην συνάντηση της 30ης Νοεμβρίου και ανησυχούν ότι οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει δεν θα είναι αποτελεσματική.

Ωστόσο, τα σχέδια του ΟΠΕΚ μαζί με την νίκη Trump στις αμερικάνικες εκλογές, έχουν ενισχύσει την παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την BMI Research, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι δνε θα υπάρξει συμφωνία στη συνάντησή του ΟΠΕΚ αργότερα αυτό το μήνα, καθώς η νίκη του Trump, έχει αλαλάξει πλέον τις προσδοκίες.

Πάντως, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih έχει πει ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για τα μέλη του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με την ενεργοποίηση μιας συμφωνίας, τον Σεπτέμβριο στο Αλγέρι, για να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας.
Ελ. Κουρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου