Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ρεκόρ πενταετίας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, που έδωσαν το 30% της συνολικής πετρελαιοπαραγωγής

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρεκόρ πενταετίας για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, που έδωσαν το 30% της συνολικής πετρελαιοπαραγωγής
Από το energypress.gr
Στο υψηλότερο επίπεδο 5ετίας ανήλθε το ποσοστό της παραγωγής από υπεράκτιες γεωτρήσεις, σύμφωνα με έκθεση της Energy Information Administration (EIA) των ΗΠΑ, φτάνοντας σχεδόν το 30% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η ημερήσια παραγωγή από υπεράκτιες γεωτρήσεις το 2015 έφτασε να είναι πάνω από 27 εκατ. βαρέλια, σε περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες συνολικά.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι..
η παραγωγή πετρελαίου ανοιχτής θάλασσας θα αυξηθεί κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως την επόμενη διετία.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ, οι οποίες αθροιστικά παρήγαγαν το 43% της συνολικής ποσότητας, με τη Σαουδική Αραβία να απολαμβάνει την πρώτη θέση, έχοντας μερίδιο 13%.

Εντυπωσιακή αύξηση στην υπεράκτια παραγωγή καταγράφει τα τελευταία χρόνια η Βραζιλία, καθώς πέτυχε αύξηση ύψους 58% σε σχέση με το 2005, ούσα πλέον δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Αντίθετα, την ίδια περίοδο το Μεξικό και η Νορβηγία κατέγραψαν πτώση της τάξης του 30%, έχοντας πλέον από 7% της παγκόσμιας παραγωγής.

Τέλος, αύξηση της τάξης του 6,5% κατέγραψαν οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου