Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Οι εσωτερικές έριδες στον OPEC απειλούν την συμφωνία με τους άλλους πετρελαιοπαραγωγούς

Από το newmoney.gr
Οι εσωτερικές έριδες του OPEC για την εφαρμογή της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου παραμένουν ένα σημαντικό εμπόδο για την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας με άλλους παίκτες εκτός του Οργανισμού, εκτιμά το Bloomberg.

Στη σημερινή συνεδρίαση στη Βιέννη λαμβάνουν μέρος χώρες όπως η Ρωσία, το Ομάν και το Καζακστάν, ωστόσο, οι συζητήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά τη στάση του Ιράν και του Ιράν που ζητούν να εξαιρεθούν από το «πάγωμα».

«Υπάρχουν πολλές προσπάθειες να..
συμφωνηθεί ο περιορισμός της παραγωγής αλλά νομίζω ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από όλα τα κράτη μέλη του OPEC. Χώρες όπως το Ιράν και το Ιράκ θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή τους, οπότε το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση που θα κρατήσουν» σχολιάζει ο Natiq Aliyev, υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Οργανισμός κατάφερε να έλθει σε συμφωνία τον προηγούμενη μήνα στο Αλγέρι για τον περιορισμό της παραγωγής, ωστόσο, αρκετά μέλη δεν έχουν συμμορφωθεί.
«Αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία τότε θα δουμε μια νέα διαδικασία rebalancing στην αγορά, με νέα επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών και των επενδύσεων» σχολίασε σχετικά ο γ.γ. του OPEC Mohammed Barkindo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου