Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΙΕΝΕ: Την Τρίτη ξεκινά το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη»

Αποτέλεσμα εικόνας για ιενε
Από το insider.gr
Εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και φορέων συγκαταλέγονται στους ομιλητές του 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25, και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387).

Το φετινό συνέδριο, με κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», θα ξεκινήσει με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Και φέτος το Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη», η καθιερωμένη ετήσια ενεργειακή διοργάνωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, επιδιώκει να ..
υπογραμμίσει τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι εταιρείες στη ΝΑ Ευρώπη, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, στις προσπάθειες τους να προγραμματίσουν και να επενδύσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.

Πέραν της συμμετοχής του Υπουργού ΠΕΝ, κ. Σκουρλέτη, τον πολιτικό κόσμο της χώρας θα εκπροσωπήσουν ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας και πρ. Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και ο καθ. Ιωάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από τον ενεργειακό τομέα της χώρας στο φετινό «Ενέργεια & Ανάπτυξη» θα συμμετάσχουν, με παρεμβάσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ), κ. Στάθης Τσοτσορός, ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Εμπορίας, Χαρτοφυλακίου και Προμήθειας της ΔΕΠΑ, Δρ. Κώστας Καραγιαννάκος, ο κ. Γιώργος Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η κ. Νεκταρία Καρακατσάνη, Μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Φυσικού Αερίου, ΙΕΝΕ και Τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean Οil & Gas, τεχνολόγος πετρελαίου και μέλος Δ. Σ. ΙΕΝΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Δρ. Γεώργιος Στάμτσης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ), ο Πρόεδρος της EBIKEN, κ. Κων/νος Κουκλέλης κ. ά.

Τη διεθνή διάσταση και της φετινής διοργάνωσης τονίζει, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή του International Energy Agency (IEA), μέσω της κ. Sylvia Beyer, Desk Officer του Γραφείου Παγκόσμιας Ενεργειακής Πολιτικής του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει ως ομιλητής και ο Patrick Larkin, Senior Advisor του Energy Charter Secretariat, με έδρα τις Βρυξέλλες, καθώς και οι κκ. Gokhan Yardim, Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Turkerler Energy Investment Holding, και Plamen Mladenovski, Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρισμού και Θερμοηλεκτρικών Μονάδων της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων (EWRC) της Βουλγαρίας. Ακόμη, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο Δρ. Amit Mor, Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής ECO Energy Ltd. και ο Δρ. Charles Ellinas, Διευθύνων Σύμβουλος της κυπριακής Cyprus Natural Hydrocarbons Company Ltd.

Αναλυτικά η ατζέντα του 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη»:

· Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές ανάκαμψης της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα ενόψει της συνεχιζόμενης αρνητικής οικονομικής συγκυρίας

· Επισκόπηση ενεργειακών εξελίξεων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Αλβανία κλπ.)

· Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα στον Ελληνικό ενεργειακό τομέα

· Ανταγωνισμός και το νέο τοπίο στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

· Η πορεία προς τους στόχους του 2020/2030 και ο ρόλος των ΑΠΕ

· Η σημασία του φυσικού αερίου στην οργάνωση και λειτουργία της αγοράς ενέργειας : Η Ελληνική και διεθνής διάσταση

· Ελληνική και διεθνής αγορά πετρελαίου: τελευταίες εξελίξεις και τάσεις

· Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο

· Η ασφάλεια του Ελληνικού ενεργειακού συστήματος: τοπικές και περιφερειακές παράμετροι

· Ενέργεια και εξωτερική πολιτική: Διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, γεωπολιτικοί παράγοντες

Κύριος χορηγός του 21ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016» είναι τα ΕΛΠΕ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, ενώ ως υποστηρικτές συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η ΕΠΑ Αττικής, η Volterra, η Energean Oil & Gas και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Καθημερινή», το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr, η ιστοσελίδα Allazorevma.gr και το ενημερωτικό site Fmvoice.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου