Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πετρέλαιο: Εμπόδιο στον στόχο μείωσης από το Ιράκ, δεν θέλει να συμμετέχει στο deal του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Από το capital.gr
Υποτονικές διαγράφονται οι κινήσεις στην αγορά πετρελαίου, σήμερα, μετά από τη στάση του Ιράκ που φαίνεται να θέλει να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, κερδίζει 0,12% στα 50,91 δολάρια το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ στο Λονδίνο, το Brent ενισχύεται κατά 0,29%, στα 51,93 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα, οι τιμές του αργού υποχωρούσαν, ενώ πλέον εμφανίζουν ήπιες διακυμάνσεις, στον "απόηχο" των δηλώσεων από μέρους του Ιράκ ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί στη συνάντηση της 30ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ..
τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, Jabber Al-Luabbi, το Ιράκ θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τη μείωση της παραγωγής, λόγω της εμπλοκής σε πόλεμο. O αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου, Fayadh al-Nema, σημείωσε πως η παραγωγή πετρελαίου της χώρας βρίσκεται στα 4,774 εκατ. βαρέλια την ημέρα. "Δεν θα πάμε προς τα πίσω, σε καμία περίπτωση, ούτε εξ αιτίας του ΟΠΕΚ, ούτε εξ αιτίας κανενός", είπε ο Falah al-Amri, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ιράκ. 

"Τα σχόλια από το Ιράκ το Σαββατοκύριακο ότι ενδεχομένως δεν θα συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να σκήσει πιέσεις στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης", σχολίασε η ANZ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου