Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Απόλυτα ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης από τη στήριξη που έχουν από τη ΓΣΕΕ στον αγώνα τους

Από το efimeridakavala.gr
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης από τη στήριξη που έχουν από τη ΓΣΕΕ στον αγώνα τους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος από την Καβάλα δήλωσε τη στήριξη της ΓΣΕΕ στον αγώνα τους και κάλεσε και όλα τα άλλα σωματεία να σταθούν στο πλάι τους.  Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με την παρουσία του κ. Παναγόπουλου.

Σε δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή και όλες οι ενώσεις των εργαζομένων έχουν σταθεί στο πλευρό μας, κι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι ..
αυτός ο αγώνας είναι εμβληματικός. Είναι ένας εμβληματικός αγώνας και από την πρώτη στιγμή σταθήκανε στο πλευρό μας. Επίσης ο κ. Παναγόπουλος καταδίκασε τις μεθόδους μαφίας με τις οποίες έχουμε απολυθεί και τις οποίες βιώνουμε ως εργαζόμενοι για τα ανύπαρκτα ποινικά αδικήματα προκειμένου να  μας απολύσουν χωρίς να μας δώσουν αποζημίωση και να μας εξαθλιώσουν οικονομικά χωρίς να μπορούμε να βγούμε στο επίδομα ανεργίας και δήλωσε τη συμπαράστασή του σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε. Επίσης καταδίκασε την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα που σιωπούν απέναντι στις πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Ερωτηθείς ο κ. Βογιατζίδης τι είπε ο κ. Παναγόπουλος στους εργαζόμενους της ΒΦΛ στη σύσκεψη της Δευτέρας, σημείωσε πως «εκεί εστιάσαμε περισσότερο στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουμε συντονισμένα ως ΓΣΕΕ και ως Σωματείο Εργαζομένων προκειμένου να οδηγηθούμε στη δικαίωση. Αφορά τόσο συνδικαλιστικές δράσεις όσο και νομική υποστήριξη από την πλευρά της ΓΣΕΕ, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας αυτόν το δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάτι νεότερο για το βοήθημα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για τους απολυμένους, ο κ. Βογιατζίδης διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Όσον αφορά τη δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος, ο κ. Βογιατζίδης έκανε λόγο για ένα περίεργο καθεστώς ειδικότερα με τα τηλεοπτικά κανάλια, «όπου δεν αναφέρουν τη λέξη Λαυρεντιάδης ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «οι δηλώσεις μας είναι αλλοιωμένες σε τέτοιο βαθμό που δεν αποδίδουν καν το νόημα των όσων λέμε. Τη Δευτέρα συγκεκριμένα ο κ. Παναγόπουλος έδωσε και συνέντευξη σε τοπικό σταθμό και δεν αναφέρθηκε καν από το σταθμό το πρόβλημά μας για το οποίο ήρθε εδώ ο κ. Παναγόπουλος και μίλησε πάνω από το μισό της εκπομπής. Αυτά είναι περίεργα φαινόμενα τα οποία εξελίσσονται εδώ στην πόλη και μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δη των τηλεοπτικών. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να μας παίζουν μεγάλα κανάλια, η ΕΡΤ 3, να μας παίζουν περιφερειακά κανάλια, το Δέλτα, το Σταρ Βορείου Ελλάδος, της Δράμας τα κανάλια και δεν μας παίζουν τα τοπικά κανάλια. Δεν ξέρω ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούν ή όχι, αλλά σίγουρα εδώ υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα το οποίο είναι ανεξήγητο για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου