Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ποιες γενιές βρίζουν περισσότερο εν ώρα εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες γενιές βρίζουν περισσότερο εν ώρα εργασίας
Από το newmoney.gr
Είναι πολύ πιθανό για τη γενιά των millennials να βρίσουν στο χώρο εργασίας τους, ενώ μεταξύ των δύο φύλων οι γυναίκες είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να "ρίξουν" βαριές βρισιές.

Περίπου τα 3/4 των γυναικών μάνατζερ και στελεχών παραδέχονται πως έχουν βρίσει στη δουλειά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα με δείγμα 1.500 Αμερικανών, από την πλατφόρμα Wrike. Όλα αυτά σε σύγκριση με ένα 58% των εργαζομένων των γενεών Generation X και των Baby Boomers που παραδέχθηκαν πως έχουν βρίσει. Περίπου 2/3 των millennials βρίζουν στην εργασία τους, ενώ οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν λιγότερο πρόβλημα σε σχέση με τους άντρες στο να γίνεται κάτι τέτοιο.

Η ποσότητα των βρισιών μπορεί να ..
επηρεάσει το πόσο βολικά νιώθει ένας εργαζόμενος στην καθημερινότητά του, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει αρκετό από αυτό. Η έρευνα ανακάλυψε πως το 47% των αντρών της γενιάς αυτής προτιμούν να εργάζονται σε μέρος όπου υπάρχουν βρισιές, σε σχέση με 40% των γυναικών. Το 1/3 των millennials ανέφεραν πως οι βρισιές μπορούν να ενδυναμώσουν μία ομάδα, ενώ το 36% ανέφερε πως τέτοιες αντιδράσεις δείχνουν πάθος για τη δουλειά τους.

Βεβαίως, η γενιά των millennials δεν είναι αυτή που πρωτοέφερε τις βρισιές στον τόπο εργασίας. Οι προηγούμενες γενιές το έκαναν πριν εισέλθουν στο χώρο εργασίας οι νέοι 18-29 ετών. Η έρευνα της Wrike αποκάλυψε πως η Gen X και οι Baby Boomers αντιμετωπίζουν τις βρισιές ως ταμπού. Το 45% των δύο γενεών αυτών ανέφεραν πως οι βρισιές μοιάζουν αντι-επαγγελματικές, ενώ το 45% των millennials ανέφεραν πως δεν έχει καμία σημασία.

Η βιομηχανία της υγείας είναι η πιο... υβριστική όλων, με το 64% των εργαζομένων να αναφέρουν πως βρίζουν. Δεύτερη είναι η αγορά των χρηματοοικονομικών, με 62%, ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες και την τεχνολογία. Το 24% των καθηγητών, επίσης, βρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου