Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

UBS: Υψηλά περιθώρια ανόδου και σύσταση buy για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για UBS: Υψηλά περιθώρια ανόδου και σύσταση buy για ΕΛΠΕ και Motor Oil
Από το mononews.gr
Αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διατηρεί τις τιμές στόχους για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και της Motor Oil η UBS, ενώ παράλληλα επαναδιατυπώνει τη σύσταση “buy” και για τους δύο τίτλους.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυση του για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης ο διεθνής οίκος δίνει τιμή στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 6 ευρώ -σήμερα διαπραγματεύεται στα 3,66 ευρώ- και για τη μετοχή της Motor Oil τα 13,5 ευρώ -έναντι 9,7 ευρώ που είναι η τρέχουσα τιμή-.

Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι τα περιθώρια του κλάδου διύλισης μειώνονται στην Ευρώπη, επισημαίνουν ότι ..
παραμένουν σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Μάλιστα, η Motor Oil παραμένει στις κορυφαίες της επιλογές της εταιρίας ενώ τα ΕΛΠΕ τα χαρακτηρίζει ως επιλογή με μεγαλύτερο ρίσκο.

Όσον αγορά της εκτιμήσεις για τα μεγέθη των δύο εισηγμένων εταιριών, οι αναλυτές προχώρησαν σε μείωση των προηγούμενων προβλέψεων τους.

Ειδικότερα, για τα ΕΛΠΕ, μείωσαν την εκτίμηση για τα EBITDA τρίτου τριμήνου στα 175 εκατ. από 198 εκατ. ευρώ, με την πρόβλεψη για το σύνολο της χρήσης να διαμορφώνεται στα 658 εκατ. ευρώ.

Για τη Motor Oil προβλέπουν EBITDA 108 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο από  117 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Στο σύνολο του 2016 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 432 εκατ. από 436 εκατ. ευρώ πριν.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή, η UBS προβλέπει ότι θα ανέλθουν στα 0,22 ευρώ το τρίτο τρίμηνο και στα 0,71 το 2016 για τα ΕΛΠE. Για τη Motor Oil προβλέπει κέρδη ύψους 0,41 ευρώ το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016 και 1,62 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ βρίσκονται στην τελική ευθεία για την εξαγορά του  παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, προκειμένου η εταιρία να χρησιμοποιήσει την έκταση για να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη ανάμεσα στο διυλιστήριο και τον αστικό ιστό. Τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου