Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ανάληψη άμεσων μέτρων από Ρωσία και Σαουδική Αραβία με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάληψη άμεσων μέτρων από Ρωσία και Σαουδική Αραβία με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού
Από το naftikachronika.gr
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν σήμερα για την ανάληψη άμεσων μέτρων – από κοινού ή σε συνεργασία με άλλες χώρες και εταιρείες-παραγωγούς πετρελαίου – με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού με σκοπό να επανέλθει ένα βιώσιμο επίπεδο στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον κλάδο.

Σε κοινή δήλωση που υπεγράφη, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας και Ορυκτών Πόρων Khalid Al-Falih αναγνώρισαν..
τις τρέχουσες προκλήσεις στην πλευρά της προσφοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ποσοστών συρρίκνωσης των επενδύσεων στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, αναγνώρισαν και την επιτακτική ανάγκη για τον περιορισμό της υπερβολικής αστάθειας η οποία κρίνεται ως επιβλαβής για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass oι δύο υπουργοί επισήμαναν ότι ο συνεχής, σταθερός και εποικοδομητικός διάλογος και κυρίως η στενή συνεργασία μεταξύ των σημαντικών χωρών- παραγωγών πετρελαίου είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να ενεργούν από κοινού και σε συνεργασία με άλλες χώρες ή αντιπροσωπείες προκειμένου να ανταλλάσσουν πληροφορίες που θα επαναφέρουν σε ένα υγιές πλαίσιο τον κλάδο.

Η επόμενη συνάντηση των χωρών του OPEC κρίνεται πλέον μεγάλης σημασίας, όπου οι χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν για το πιθανό πάγωμα της παραγωγής και των εξαγωγέων αλλά και τις πιέσεις της Τεχεράνης για επανένταξη της χώρας στο διεθνές ενεργειακό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου