Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο στα $60 το βαρέλι

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
To πετρέλαιο μόλις σημείωσε το πιο παρατεταμένο σερί ανοδικών κινήσεων από τον Απρίλιο του 2015, αφού εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 20% στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Αλλά αν χάσατε αυτό το ράλι, ένας αναλυτής υποστηρίζει πως έρχονται και νέα κέρδη.

«Βραχυπρόθεσμα, η τιμή του πετρελαίου θα επανέλθει στο κρίσιμο επίπεδο των $50 ανά βαρέλι,» δήλωσε στο CNBC o Ari Wald. Και μόλις συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξουν άλλα εμπόδια, συμπλήρωσε.

«Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να στοιχηματίσεις υπέρ ενός ανοδικού ξεσπάσματος», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της Oppenheimer. «Θεωρούμε ότι ..
το πετρέλαιο θα κινηθεί πάνω από αυτό το όριο και κοιτάζοντας στο 2017 βλέπουμε το αργό WTI στα $63 ανά βαρέλι». Αυτό βρίσκεται 30% πάνω από το επίπεδο στο οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση το εμπόρευμα τώρα.

Σύμφωνα με το γράφημα της τεχνικής ανάλυσης του Wald, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να είναι bullish στο αργό αυτήν την περίοδο: μια αντιστροφή-κλειδί στην τάση και η αποδυνάμωση του δείκτη του δολαρίου.

«Η δυναμική της τάσης άλλαξε στην πραγματικότητα τον Απρίλιο όταν το WTI κινήθηκε πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών και διέκοψε την διετή του πτωτική πορεία», τόνισε ο Wald. Eπιπλέον, σημείωσε πως μετά το υψηλό που κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου τον Ιούνιο, υποχώρησε περισσότερο από 20% από τον κινητό μέσο όρο για να εξέλθει στις αρχές Αυγούστου και να πάρει πίσω το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών. «Είδαμε μια πολύ ισχυρή αντιστροφή εκεί και τώρα βλέπουμε μια συνέχιση αυτού».

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου, εντείνοντας την πεποίθηση του Wald πως η τιμή του αργού θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

«Εξ αιτίας της αντίστροφης σχέσης μεταξύ αργού και δολαρίου, πιστεύουμε πως αυτό αποτελεί ακόμα έναν ούριο άνεμο για το πετρέλαιο.» επεσήμανε στο CNBC ο Wald.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου