Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και άλλες εταιρείες εκτός της Exxon Mobil για την κλιματική αλλαγή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΠΑ: Στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και άλλες εταιρείες εκτός της Exxon Mobil για την κλιματική αλλαγή
Από το energypress.gr
Δεκαπέντε αμερικανικές Πολιτείες έχουν υπογράψει συμφωνία για να ερευνήσουν από κοινού τις κατηγορίες που στρέφονται κατά της Exxon Mobil ότι συνειδητά παραπλάνησε την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενοι να στραφούν και κατά άλλων μεγάλων εταιρειών ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγαφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, δεσμεύονται να κρατήσουν μυστικό το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα γίνουν κατά την έρευνα.

Η συμφωνία "Climate Change Coalition Common Interest Agreement" υπεγράφη από..
τους γενικούς εισαγγελείς τον περασμένο Μάιο, δύο μήνες μετά τη συνέντευξη Τύπου όπου αποκάλυψαν την έναρξη της έρευνας κατά της Exxon, της μεγαλύτερης παγκοσμίως εισηγμένης εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και πιθανώς και κατά άλλων εταιρειών. 

Στο έγγραφο αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά τη νομική στρατηγική, πέρα από το περίγραμμα αυτής για την οποία είχαν μιλήσει τον Μάρτιο. 

Εκτός από την Exxon, σημειώνεται ότι και άλλες εταιρείες ίσως μπούν στο στόχαστρο της έρευνας, αν οι Πολιτείες εκτιμήσουν ότι υπάρξαν καθυστερήσεις στη δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής 

Οι Πολιτείες ίσως αναλάβουν νομική δράση προκειμένου να υπερασπιστούν την τήρηση των ομοσπονδιακών ορίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και να ξεκινήσουν έρευνες για τις πιθανές ευθύνες που υπάρχουν για τον περιορισμό ή την καθυστέρηση της εφαρμογής και της ανάπτυξης των τεχνολογιών ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου