Από το philenews.com
Τεράστιο σε μέγεθος αλλά και τεράστια τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει στην οικονομία του τόπου μας, το πλωτό εργοστάσιο υποθαλάσσιων αγωγών «Castoro Sei» (Κάστορας Έξι) της εταιρείας Saipem, που ελλιμενίστηκε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού.
Προερχόμενη από την Ελλάδα, η μήκους 152 μέτρων πλατφόρμα θα δραστηριοποιηθεί για το επόμενο εξάμηνο στο λιμάνι Λεμεσού για τις ανάγκες των εργασιών στο κοίτασμα «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, κάτι που αποδεικνύει και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεται στον τόπο μας, όπως επέδειξε σε δηλώσεις του ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος.
«Είναι μια δικαίωση για τις σωστές υποδομές που έχουμε, γιατί αν και αυτή η πλατφόρμα θα εργαστεί για το "Ζορ" της Αιγύπτου, η εταιρεία προτίμησε να..
χρησιμοποιήσει το λιμάνι Λεμεσού λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο το λιμάνι όσο και ο ιδιωτικός μας τομέας», είπε ο κ.Ππούρος.
Είναι μια απόδειξη, συνέχισε, ότι πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου «και έχουμε κερδίσει αυτήν την πρώτη μάχη στον ανταγωνισμό που υπάρχει γύρω μας», ενώ εκτιμά πως το γεγονός αυτό θα ωθήσει και άλλες εταιρείες να επιλέξουν μελλοντικά το λιμάνι της Λεμεσού για τις δραστηριότητες τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η επιλογή της Κύπρου από την εταιρεία Saipem για να δραστηριοποιηθεί το «Castoro Sei», επιτεύχθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες και διαβουλεύσεις, ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ναυτιλιακού πράκτορα Atlas Offshore Operations, Φίλιππος Τσαγκάρης, ο οποίος υπέδειξε πως είναι η πρώτη στο είδος της πλατφόρμα που φιλοξενεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
«Αυτή η πλωτή μονάδα θα φέρει πολλά οικονομικά οφέλη στον τόπο», είπε και πρόσθεσε ότι «θα έχει γύρω στα 180 άτομα ημερησίως που θα εργάζονται επί 24ώρου βάσεως και θα εκπαιδεύονται για το κοίτασμα "Ζορ", αναμένονται να φτάσουν 30.000 τόνοι σωλήνες και από όλα αυτά θα κερδίσουν οι υπηρεσίες του τόπου, το λιμάνι, τα αεροδρόμια μας, τα ξενοδοχεία μας, τα εστιατόρια κ.α.».
Το «Castoro Sei» έφτασε χθες στην Κύπρο και ο ελλιμενισμός του στο λιμάνι Λεμεσού άρχισε το πρωί με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών πλοίων, μια διαδικασία που διήρκησε τρεις και πλέον ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου