Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 2Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

.
Από το poenergias.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2016 η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΒ για την σύναψη νέας ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ.

Αναμέναμε να κατατεθεί από την πλευρά του ΣΕΒ, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση, κάποιο πλαίσιο πάνω στην πρόταση που κατέθεσε η ΠΟΕ ή έστω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις ή αλλαγές προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση.
Δυστυχώς ..
η εκτίμηση μας περί σκόπιμης καθυστέρησης με πρόσχημα τις επικείμενες συζητήσεις για τα εργασιακά επαληθεύτηκε, καθώς η πλευρά του ΣΕΒ προέταξε τοπαραπάνω επιχείρημα ζητώντας μας να κατανοήσουμε ότι η ουσιαστική συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ήταν προφανές ότι από την πλευρά της Ομοσπονδίας κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει δεκτό. Καταθέσαμε επιτακτικά την πρόταση – βούληση μας να προχωρήσουμε πολύ νωρίτερα εκτός και εάν
· δεσμευτεί ο ΣΕΒ ότι τα μέλη του δεν θα προχωρήσουν σε μειώσεις αποδοχών
· εταιρεία μέλος του που ήδη έχει πραγματοποιήσει μειώσεις στις αμοιβές των
εργαζομένων τις αποσύρει

Συνάδελφοι, η ΠΟΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε παιχνίδια κάνοντας πλάτες σε κάποιες εταιρείες που προτίθενται να προχωρήσουν ή ήδη έχουν προβεί μονομερώς σε μειώσεις και καλεί τα σωματεία μέλη της να διεκδικήσουν, και μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρει η εργατική νομοθεσία σήμερα, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συναδέλφων που εκπροσωπούν σε ένα Κλάδο ο οποίος διαχρονικά έχει αποδείξει ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία σέβεται την προσφορά των εργαζομένων .

Καλούμε το ΣΕΕΠΕ να προσέλθει στο διάλογο και το σύνολο των εταιρειών του Κλάδου Εμπορίας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΟΕ για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ προς όφελος των εργαζομένων και όχι μόνο καθώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου