Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής πετρελαίου για την Petrobras

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής πετρελαίου για την Petrobras
Από το naftikachronika.gr
Η Petrobras παρήγαγε κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2,9 εκ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα, καταγράφοντας ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής της τάξης των 87 εκ. βαρελιών. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2015, με μέσο όρο παραγωγής 2,88 εκ. βαρέλια ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός, η παραγωγή πετρελαίου το μήνα Ιούνιο ήταν κατά 2% αυξημένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα από το..
σύνολο των βαρελιών, τα 2,7 εκ. προήλθαν από χερσαίες πηγές ενώ τα 200 χιλ. βαρέλια από παράκτια κοιτάσματα πετρελαίου. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της εταιρείας, ο προηγούμενος μήνας ήταν ο τρίτος πιο παραγωγικός μήνας στην ιστορία της Βραζιλίας, σε όρους εξαγωγής ισοδύναμων πετρελαίου.

Η Petrobras αποδίδει τη θεαματική αύξηση της παραγωγής στα νέα κοιτάσματα Lula, στην περιοχή Santos Basin, 250 χλμ. από το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η συγκεκριμένη πηγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εξόρυξης πετρελαίου από μεγάλα βάθη – με την εξόρυξη ισοδύναμων πετρελαίου στην περιοχή να αγγίζει τα 1,24 εκ. βαρέλια ανά ημέρα για τον Ιούνιο.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και οι γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη γίνονται πιο προσιτές, η πετρελαϊκή εταιρεία εκτιμά πως μέχρι το 2018, το 27% των διαθεσίμων πετρελαίου της Βραζιλίας θα βρίσκεται σε μεγάλα βάθη, με περισσότερες από 20 νέες πλατφόρμες εξόρυξης να απασχολούνται στη περιοχή – 19 εκ των οποίων στο Santos Basin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου