Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Το Curiosity καταγράφει ίχνη ζωής στον πλανήτη Άρη; [Βίντεο]



Από το apocalypsejohn.com
Περισσότερο από μια δεκαετία πριν, ένας παράξενος έξι ιντσών σκελετός ανακαλύφθηκε στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, παρακινώντας τους ισχυρισμούς ότι εξωγήινοι επισκέπτες είχαν προσγειωθεί στη Γη.

Τώρα, ερευνητές του διαδικτύου έχουν εντοπίσει ένα πλάσμα που θα μπορούσε να είναι ένα ζωντανό μέλος του ίδιου είδους.

Ο χρήστης του YouTube Paranormal Crucible υποστηρίζει ότι ένα μικρό ανθρωποειδές μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν βράχο στον πλανήτη Άρη.

Η αρχική εικόνα λήφθηκε ..
από το ρόβερ Curiosity, αποκαλύπτοντας το βραχώδες τοπίο του κόκκινου πλανήτη. Αλλά στο κέντρο της φωτογραφίας υπάρχει κάτι παράξενο.



Την εικόνα από την Nasa μπορείτε να την δείτε εδώ: http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00707/mcam/0707ML0030050060304607E01_DXXX.jpg


Αρκετοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι  λόγος που βλέπουμε περίεργα πράγματα στον πλανήτη Άρη είναι η Παρειδωλία

Παρειδωλία: Είναι η ψυχολογική αντίδραση να βλέπουμε πρόσωπα και άλλα σημαντικά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε τυχαία ερεθίσματα.

Είναι μια μορφή αποφένιας, όταν οι άνθρωποι βλέπουν μοτίβα σε τυχαία, άσχετα δεδομένα.

Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις, που οι άνθρωποι έχουν υποστηρίξει ότι είδαν θρησκευτικές εικόνες και θέματα σε απροσδόκητες θέσεις.

Στον κόκκινο πλανήτη, ένα από τα πιο διάσημα είναι το «πρόσωπο στον Άρη» που  εντοπίστηκε από το Viking το 1976. Αυτό αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν απλός μία ευθυγράμμιση από κινούμενες θίνες άμμου.

Αναστάσιος Ντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου