Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνάντηση για το Aegean LNG

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση για το Aegean LNG
Το συγχρονισμό του project του πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου Aegean LNG στην Αλεξανδρούπολη με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, συμφώνησαν χθες τα εμπλεκόμενα μέρη σε συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της τελευτής έναρξης της κατασκευής του αγωγού TAP.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπουργός ενέργειας Π. Σκουρλέτης, η βουλγάρα ομόλογός του Τεμένουσκα Πέτκοβα καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εταιρειών ΔΕΠΑ, Gastrade, Bulgarian Energy Holdings και Cheniere.

Στο πλαίσιο του συγχρονισμού του έργου με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό προβλέπεται ..
ο πλωτός σταθμός της Αλεξανδρούπολης να ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη του 2018.
Κρίσιμος σταθμός και για τα δύο έργα είναι η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (market test)  το οποίο σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη τοποθετείται χρονικά για το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε εκ νέου ενδιαφέρον από την πλευρά της Cheniere να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Θυμίζουμε ότι η Cheniere είναι  η πρώτη ενεργειακή εταιρεία  που προχωρά σε εξαγωγές υγροποιημένου αερίου LNG από τα περίφημα τεράστια σχιστολιθικά κοιτάσματα των ΗΠΑ. Και στο παρελθόν η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει διαθέσιμη να πουλήσει φυσικό αέριο σε αγοραστές στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου