Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ:8 Μαϊου Ημέρα Μνήμης

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 συµπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγική ηµέρα του δυστυχήµατος στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

         Οι πληγές που όλοι µας κουβαλάµε από εκείνη την τραγική ηµέρα δεν έχουν επουλωθεί. Σαν εργαζόµενοι, σαν άνθρωποι και σαν συνάδελφοι των τεσσάρων αδικοχαµένων, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουµε εκείνη η µέρα να ξεχαστεί.

Αντιθέτως θα πρέπει να συνεχίσουµε να δουλεύουµε όλοι..
προς έναν κοινό στόχο:την υποχρέωση να µειώσουµε στο ελάχιστο δυνατό τις πιθανότητες να ξαναζήσουµε τέτοια τραγωδία. Από εκείνη τη µέρα και µετά πολλά άλλαξαν αλλά και πολλά παρέµειναν ίδια. Ο αγώνας που ξεκίνησε το Σωµατείο µας για κάλυψη κενών θέσεων µε νέες προσλήψεις, περιγραφές θέσεων εργασίας (που ήδη έχουν
ξεκινήσει), επικαιροποίηση και εκσυγχρονισµό των διαδικασιών, επαναφοράτων «κοµµένων» θέσεων εργασίας καθώς και τη θεσµοθέτηση για πρώτη φορά στα ΕΛΠΕ του «εφεδρικού χειριστή» είναι µόνο η αρχή. Η υπερωριακή απασχόληση συνεχίζει να υφίσταται. Η νοοτροπία συγκεκριµένων στελεχών παραµένει αναχρονιστική. Η θέληση όµως όλων των συναδέλφων να επιστρέφουν
όρθιοι στα σπίτια τους αποτελεί τον καταλύτη που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν αντεργατικές ιδεοληψίες και κερδοσκοπικές πρακτικές.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, ως ελάχιστο φόρο τιµής στους συναδέλφους που χάσαµε, το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ αποφάσισε οµόφωνα:

Α) την θεσµοθέτηση της 8ης  Μαΐου εκάστου έτους ως ηµέρα µνήµης των συναδέλφων που χάθηκαν διαχρονικά στο εργασιακό καθήκον.

Β) την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου και ταυτόχρονα την τέλεση επιµνηµόσυνης δέησης και ώρα 11:00 π.µ. στο εκκλησάκι του Σωτήρα, στη µνήµη όλων των αδικοχαµένων συναδέλφων.

Γ) Τη ∆ευτέρα 9 Μαΐου την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας από 12:00 έως 16:00. Στον Ασπρόπυργο το εκκλησάκι του Σωτήρος θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους συναδέλφους δεν µπορέσουν να δώσουν το παρόν την Κυριακή, να ανάψουν ένα κερί στη µνήµη των συναδέλφων.

Παράλληλα τη ∆ευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 12:00 θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης. 

Ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην εντατικοποίηση, στην άνευ όρων κερδοφορία και στην αντεργατική λογική ορισµένων, συνεχίζεται και απαιτεί συσπείρωση,ενότητα και αποφασιστικότητα.

Την ίδια ηµέρα µε τις κινητοποιήσεις του Σωµατείου µας για την ηµέρα µνήµης, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη Γενική Απεργία, µεταφέροντας έτσι τον εορτασµό της Εργατικής Πρωτοµαγιάς και συµµετέχοντας µε αυτόν τον τρόπο στον διαρκή αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην παγκοσµιοποιηµένη λιτότητα που τα διεθνή κέντρα εξουσίας επιβάλλουν εδώ και χρόνια, όχι µόνο στο λαό µας, αλλά και παγκοσµίως. Η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήµατος, η ολοένα και µειούµενη δυνατότητα επιβίωσης και τα τσεκουρεµένα εργατικά δικαιώµατα παραµένουν στην
πρώτη γραµµή σύγκρουσης ανάµεσα σε λαό και εξουσία.

              Γι΄ αυτό και στις 8 Μαΐου 2016 απεργούµε και για τα µεγάλα θέµατα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, για το δικαίωµα στην εργασία, για την αξιοπρέπεια στις αµοιβές και στις συνθήκες εργασίας, για την προάσπιση των εργασιακών µας δικαιωµάτων, για το δικαίωµα στο µέλλον, για τις ζωές µας. Στη µνήµη όσων χάσαµε. Για τον φίλο µας, τον συνάδελφό µας, τον συµπολίτη µας. Για τα παιδιά µας.

 Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα είναι για την Αθήνα στην πλατεία Κλαυθµώνος και ώρα 10:00 και για τη Θεσσαλονίκη µπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ώρα 11:00.


                        Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                         Ο ΗΜΕΡΟ∆ΕΙΚΤΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ
                                                                  8 ΜΑΙΟΥ 2015
                                                                ∆ΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

                                                        ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
                                                     ∆ΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ



ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου