Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Νέα Υόρκη: 171 Κράτη Υπέγραψαν την Ιστορική Συμφωνία για το Κλίμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Υόρκη: 171 Κράτη Υπέγραψαν την Ιστορική Συμφωνία για το Κλίμα
«Η συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή να αποτελέσει αφετηρία του αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και όχι τη γραμμή τερματισμού», τόνισε στο μήνυμά του για τη χθεσινή τελετής υπογραφής της συμφωνίας – ορόσημο το Κλίμα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κάλεσε τα 171 κράτη που βρέθηκαν την Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη να προχωρήσουν πιο πέρα από τις υποσχέσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, και να προβούν στη λήψη μέτρων που θα..
αποσκοπούν στη μείωση της ρύπανσης και της υπερθέρμανσης που συνδέεται με την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, τα κύματα καύσωνα και την ξηρασία. «Βρισκόμαστε σε αγώνα ενάντια στον χρόνο», τόνισε ο Ban Ki-moon.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρρυ, υπογράμμισε ότι η δύναμη αυτής της συμφωνίας συνίσταται στο τι πρόκειται να κάνει για να απελευθερώσει τον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ανέβηκε στο βήμα του ΟΗΕ και υπέγραψε την Συμφωνία για το Κλίμα κρατώντας την δίχρονη εγγονή του.

Η συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή θέτει νέο ρεκόρ σε ό, τι αφορά στον αριθμό των κρατών που υπέγραψαν μια διεθνή συμφωνία σε μία ημέρα, καθώς υπεγράφη από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία μέχρι τα 168 άλλα κράτη που συμμετείχαν στη συμφωνία. Κάθε χώρα έχει ορίσει τους δικούς της στόχους, με τη δέσμευση να προβαίνει σε περισσότερο φιλόδοξους στόχους, κάθε πέντε χρόνια.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου