Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Νέο φετινό υψηλό για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σε νέο υψηλό επίπεδο για το 2016 βρέθηκαν οι τιμές του αργού την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν εβδομαδιαία μείωση στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου για έκτη διαδοχική εβδομάδα.

Στην αρχή της συνεδρίασης οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλες απώλειες, δεχόμενες πίεση από τον τερματισμό της απεργίας των εργατών πετρελαίου στο Κουβέιτ η οποία είχε μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Στο μεταξύ, τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας έδειξαν μεν ..
αύξηση στα εβδομαδιαία πετρελαϊκά αποθέματα, η οποία όμως ήταν χαμηλότερο από αυτή που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο.

Το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Μαΐου που έληξε σήμερα, κέρδισε 1,55 δολ. ή 3,8% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 42,63 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πριν την ανακοίνωση των στοιχείων διαπραγματευόταν στα 40,10 δολάρια. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,71% ή 4% για να τερματίσει στα 44,18 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου το bent παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,77 δολ. ή 4% φτάνοντας στα 45,80 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν κάποια στήριξη και στην φημολογία που διαδόθηκε νωρίτερα μέσω twitter για μία ενδεχόμενη νέα συνάντηση των βασικών πετρελαιοπαραγωγών κρατών στη Ρωσία τον Μάιο, κάτι που στη συνέχεια διαψεύσθηκε από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου