Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου βλέπει ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ

«Πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου βλέπει ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ
Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι στην συνάντηση του ΟΠΕΚ με τα μη μέλη του ΟΠΕΚ στην Ντόχα στις 17 Απριλίου θα γίνει η αρχή για μια συμφωνία προκειμένου να υπάρξει πάγωμα της παραγωγής,  επισήμανε σήμερα ο κυβερνήτης του ΟΠΕΚ στο Κουβέιτ, Nawal Al-Fuzaia.

Ο κ. Fazaia, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργείο πετρελαίου ανέφερε πως αναμένεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου το β΄εξάμηνο του τρέχοντος έτος.

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, κινείται σήμερα στα 37,51 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 45 με 60 δολάρια το βαρέλι το τρέχον έτος και μέχρι το 2018, πρόσθεσε ο Nawal Al-Fuzaia.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε ..
συγκεκριμένα σημεία στα οποία αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στην Ντόχα, υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να παγώσουν την παραγωγή τους στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, ή κατά μέσο όρο στα επίπεδα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Η αρχική πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα ήταν να υπάρξει πάγωμα στα επίπεδα τον Ιανουάριο.

Σχετικά με τα σχέδια του Ιράν να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ο Fuzaia ανέφερε ότι η αυξανόμενη ιρανική παραγωγή δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, αλλά ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την ικανότητα του Ιράν να πωλήσει αυτή την πρόσθετη ποσότητα σε μια κορεσμένη αγορά εν μέσω της χαμηλής ζήτησης.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου